Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Pennut +5 viikkoa

Niin se aika vain kuluu. Pennut ovat jo hieman yli viisi viikkoisia ja paljon on tapahtunut kehitystä... Pentumarkkinoilla tuntuu olevan kovin hiljaista ja vielä on urospentuja ja yksi narttu peruutuksen vuoksi vapaana. Torstaina pennut tunnistusmerkittiin. Se oli kätevää kun siruttaja tuli kotiin, ettei tarvinnut tuon takia lähteä kuskaamaan niitä mihinkään. Sirutus sujui kyllä helposti. Kaksi pikkasen piippasi, mutta muutoin ne eivät reagoineet mitenkään koko operaatioon. Nyt ne siis on saaneet myös viralliset nimensä. Minullahan ei ole mitään aakkosteemaa. Mä olen todennut, ettei mun tavoitteena, enkä edes halua kasvattaa niin paljon, että kaikki aakkoset tulisi käytettyä. En itse henkilökohtaisesti ymmärrä, että miten joku jaksaa kasvattaa usean pentueen vuodessa. Pennut vie paljon aikaa ja sitten kun kotona on myös muita koiria, niin myös pentuihin käytetty aika on niiltäkin tietysti pois. Se ei vaan ole minun juttuni, mutta hatunnosto heille, jotka sen hyvin tekevät. Tämä pentue on siis villin lännen pentue, koska niiden isän nimessä esiintyy cowboy. Tässä nämä nimet nyt on:

Uros selkämerkki ja lila nauha = E.Rio Grande
Uros niskamerkki ja ex vaal.vihr. ja nykyinen tumma nahkapanta = E. Fistfull Of Dynamite
Uros merkki oik.taka ja musta nauha ex.ruskea = E. Gunfighter
Uros merkki vas.taka ja tumman vihreä nauha = E. A Thunder Of Drums
Uros merkitön ja sininen nauha = E. Captain Apache
Narttu merkki hännän tyvessä ja ex oranssi ja nykyinen vaalea nahkapanta = E. The Ballad Of Josie
Narttu merkki vasen lapa ja keltainen nauha = E. Shenandoah
Narttu merkitön ja punainen nauha = E. Cat Ballou

Muuten pennut ulkoilevat paljon. Nyt on melkoinen helle, joten sisällä ei haluta olla ollenkaan. Hyvin reippaita ne tuntuvat olevan, eikä ole vain minun pinkkien lasien takaa todettu juttu. ;D Tepastelevat ympäri pihaa. Eilen nukkuivat tuolla takapihalla, kun pihalle pärähti Mikun pari kaveria prätkillään. Heillä siis Harley Davidsonit, joiden lisävarusteina ei useinkaan ole äänenvaimentimia (loud pipes saves lifeshan on harrikkakuskien motto. ;)). Mä itsekin rakastan moottoripyöriä ja onhan sitä itsellenkin kertynyt tuhansia kilometrejä harrikan selässä. Mulla oli joitakin vuosia sitten oma prätkä, jonka sitten myin pois ajanpuutteen takia yhdelle kaverille. Niin ja nyt odotan, että Miku saisi kunnostettua yhden vanhan Triumphin (karmea -70 luvun hippikopteri. ;D), jolla saisin vähän rällätä. ;) Niin eipä tuo harrikoiden saapuminen tosiaan aiheuttanut mitään sen suurempaa reaktiota pennuissa. Jotain pieniä erojahan näkee jo luonteessa, mutta täytyy sanoa, ettei mitään sen suurempaa. Selkämerkitty uros osaa kammeta itsensä pois pentuaitauksesta. Perjantai aamuna kävin avaamassa takapihan oven kiikuttaakseni pennut ulos. No kun tuli sieltä, niin selkämerkitty uros tepasteli reippaana vastaan. :D Torstaina Päivi ja Meri oli täällä ja meillä oli ohjelmassa vähän riistan kanssa työskentelyä Merin ja Noahin kanssa. Nakkasin pentujen ihmeteltäväksi variksen. Myös se sai positiivisen vastaanoton pennuilta. Kaikki olivat kiinnostuneita ja ehkä tällä hetkellä kiinnostuneimmat oli merkitön ja oik.lonkkamerkitty uros. Ne rupesivat sitä heti maistelemaan kun osa tyytyi sitä nuuhkimaan. Kanipalloa näytin aiemmin kahdelle pennulle kun ne olivat hereillä, niin ne ottivat spontaanisti sen suuhun ja kanniskelivat sitä. Muutenkin kanniskelevat lelujaan varsin reippaasti. Tällä hetkellä, vaan tuntuvat olevan kovin tasaväkistä sakkia.

Mielestäni myös ulkomuodolta ovat aika tasaista sakkia. Niiden koossa ei ole juurikaan eroa. Nartuista häntämerkitty on ison ja pisin rungoltaan. Ne ovat ihan ok rungoiltaan ja riittäviä kulmiltaan. Niillä on ihan ok jalka-asennot ja liikkeet näyttävät olevan suorat. Tassut on hyviä. Mä olenkin vähän tassufriikki ja olenkin vähän hemmoteltu kun mulla on ollut onni saada hyvätassuisia koiria (Rosa, Teddy ja Sini omaa erinomaisen ihanat tassut. Poppyn ja Noahin ei ole niin hyvät, mutta menettelee ja pahempiakin on tullut vastaan.). ;) Niin ja itse asiassa pentueen isällä Zebillä on myös ihanat tassut. Kaikilla näyttää olevan ihan tiiviit silmät ja näin ollen ilmeet on ihan ok. Pitääkin ottaa niistä vähän pääkuvia tässä joku päivä. Mutta esim punaisella nartulla voisi olla aavistuksen vahvempi kuono-osa mielestäni. No aikahan sen sitten näyttää millaisiksi kehittyvät.

Muuten ollaan aika hiljaiseloa vietetty. Noahin ja Merin kanssa käytiin tekemässä vähän treeniä riistalla torstaina. Ensin tehtiin vähän linjaa veteen. Tehtiin niin, että käveltiin ja vietiin damit yhteen paikkaan ja sitten käveltiin takaisin (aika pitkä matka kävellä ympäri) ja sitten tuikattiin niitä hakemaan. Noah teki hyvin ja matka oli kyllä pidempi kuin aloluokassa. Merillä lähtö tuotti vähän ongelmia ja tehtiin niin, että mä paukutin trainerilla ensin markkeerauksen sinnepäin ja haki sen ja sitten pistettiin hakemaan se ohjaus dami. Se oli Merin tasolle ehkä vähän turhan haastava (damit olisi saaneet näkyä ehkä vähän kun olisi edennyt vähän matkaa) ja Meri saakin nyt tehdä kotiläksynä vähän helpompia. Noahille se taas oli helpohko. Noah sitten sai myös passivista treeniä kun Merille ammuttiin, niin sai olla siinä irti istuksimassa ja ihmettelemässä. Ei ongelmia... Sen jälkeen tehtiin metsään haku riistalla. Maasto oli avointa, koska halusin nähdä mitä tekevät riistalla. Oli kolme varista, fasani ja telkkä. Päivi ei ollut niin isoa hakua tehnyt Merille, vaikka se ei ollut kuitenkaan niin kovin laaja. Meri teki hyvin. Noah oli keskittymätön, mitä ei yleensä ole. En tiedä oliko syynä sää/kuumuus (vaikka oltiin illalla klo 22 aikoihin) tai sitten henkinen kuumuus. Juoksi hieman nenänsä ohi, grrr... Ei kun lisää treeniä. Muuten ollaan Noahin kanssa käyty agitreneissä. Tehtiin keskiviikkona pari ykkösten rataa ja ihan hyvin meni. Noah vaatii kepeillä vielä treeniä. Osaa ja tekee periaatteessa kepit tosi hyvin, mutta jos sillä keskittyminen jostain syystä herpaantuu niin sitten menee rytmi sekaisin. Lisää treeniä myös sillä saralla. Meillä on treenitauko virallisen ryhmän osalta nyt heinäkuussa, mutta päätettiin parin ryhmäläisen kanssa, että käydään tekemässä joitakin pikkujuttuja kuitenkin. Poppy saa varmaan sitten aloittaa omat treenit sitten kesätauon jälkeen. Fyysinen kunto ei ole parhain mahdollinen, mutta onhan se kerran päivässä käynyt kunnon lenkin kuitenkin. Sitä paitsi sitä voi aloittaa matalammilla rimoilla aluksi. Se on kyllä aika kuihtunut nyt pentujen jälkeen. Eikä sitä saa lihotettua nyt tällä hetkellä, kun kaikki menee kuitenkin maidontuotantoon.

Että sellaista tällä kertaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti