Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Noah NOME-B ALO-1 & Peppi VEPE SOVE1

Tänään on ollut hyvä päivä Storm-pentueen koirille. Aamupäivällä tuli iloinen puhelinsoitto Miinalta. Hän oli Pepin (E.Storm Of Applause) kanssa startannut vesipelastuksen soveltuvuuskokeessa ja tulos VEPE SOVE1. Peppi oli suorittanut kokeen mallikkaasti ja saanut kasaan 98 pistettä 100:sta mahdollisesta. Hienoa työtä on Miina tehnyt Pepin kanssa. Tässä yhteydessä täytyy myös esittää kiitokset apuohjaaja Tiinalle, koska VEPE on laji jota ei aivan yksin pysty harjoittelemaan. Lisäksi täytyy onnitella Tiinaa, sillä hänen koiransa  oli saanut myös VEPE:stä 2 x ALO1 tulokset. Hienoa työtä TIIMI ja suuren suuret onnittelut täältä!

Vesipelastuskoirat Kide & Peppi :)
Itse ajelin aamulla Laihialle NOME-B kokeeseen Noahin kanssa. Itse asiassa Teddy oli matkaseurana meidän kanssa. Tulin hyvissä ajoin paikoille ja seurasin hieman kokeen kulkua. Ihan mukava peruskoe, mutta hakualueen suopursut teettivät usealle koiralle vaikeuksia. Noah teki ihan kivan työn. Koe alkoi sillä, että hakuruudusta otettiin yksi riista. Noah toi lähimmän variksen. Sen jälkeen oli ykkösmarkkeeraus veneestä. Kohtuullinen matka ja lintu putosi heinikkoon, helposti talteen. Sen jälkeen ohjaus ehkä 90 astetta markkeerauksesta. Noah hötkyili veneelle päin ja siinä kävin pienen tahtojen taistelun sen kanssa. Pari kertaa pysäytin ja otin kontaktin ja näytin suunnan. Noah kaarsi hetken päästä taas veneelle ja taas huomio ja suunta, kunnes yhtäkkiä päätti taipua minun tahtoon. ;) Lintu talteen sieltä. Sen jälkeen toinen markkeerausheitto veneestä veneen toiselle eli eri puolelle kuin edellinen heitto. Rantautui veneen "väärälle" puolelle ja hakeutui tuulen alapuolelle ja lintu talteen. Sen jälkeen jatkettiin hakua. Kun Noah oli hakenut tässä osiossa kolme riistaa niin tuomari ilmoitti, että voin kytkeä koiran. Noah haki hyvin sieltä suopursujen keskeltä. Toi kauimmaiset lokit. Yksi miinus meillä oli eli yksi markkeeraus lokki putosi ennenkuin sain käteen. Noahilla on pikkasen löysät otteet, mutta luulen, että ne saadaan kuntoon kun pääsee hakemaan haavakkoja. Lokkien kanssa meidän on vielä treenattava. ;) Iloinen yllätys oli kun Noah sitten pääsi jäljelle. Jäljellä se piti mua hieman jännityksessä. Kaahasi ilmeisesti kanin ohi ja kulkeutui tien yli ja yritti etsiä jäljeltä tien toiselta puolelta. Noh kutsu luokse ja uusi lähetys, niin nyt kun oli saanut juosta löysät pois niin johan löytyi kanikin. Siinä mielessä oli hassu koe, että tulostaso oli vähän epätasaista. 5 koiraa sai ALO-1 tuloksen, kaksi koiraa tais saada ALO-2 tuloksen ja loput saivat nollan. Kokeessa starttasi 15 koiraa.

Tuomari Ossi Kähärä ja tulos ALO-1. Noahin arvostelu:

Haku: Kattaa aluetta hyvin. Löytää 4/5.
Ohjattavuus: Helposti ohjattavissa, selvittää tehtävän.
Paikallistamiskyky: Näkee heitot, selvittää tehtävät itsenäisesti.
Riistan käsittely: Yksi pudotus luovutusvaiheessa, muilta osin moitteetonta.
Jäljestämiskyky: Selvitää jäljen, tarvitsee toisen lähetyksen. Noutaa kanin.
Muut ominaisuudet: Hyvä vainunkäyttö
Yleisvaikutelma: Tasapainoinen koira, jota ohjataan miellyttävästi. Selvittää kokeen tehtävät.

Nyt Noahilla on siis starttioikeus avoimessa luokassa, mutta luulen, että starttaamme flattimestaruuden kisällissä vielä. Sitten haluan vielä startata sen kanssa WT:n alo-luokassa, joten emme pidä kiirettä avoimeen. ;)

Noahin pieni ihailija, joka ihailee Noahin saamaa pölynkerääjää. ;)
Niin pennut sen kun kasvavat ja ovat ihania. Eilen yö oli ensimmäinen yö kun olivat sisäsiistejä. Tosin itse heräsin klo 4 ja päästin ne ulos. Sen jälkeen nukkua posotettiin puoli seiskaan kunnes oli aika herätä. Nyt on Ruotsin Jordbruksverket käsitellyt meidän anomuksen ja Lotta perheineen tulee hakemaan pennun ensi viikolla. Väki vähenee, mutta vielä on jokunen ilman omaa aktiivista kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti