Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Pennut vain nukkuvat, syövät ja kasvavat

Täällä pentulaatikossa rauha maassa. Pennut ovat hyvin helppoja tässä vaiheessa. Poppy hoitaa pentujaan erittäin hyvin, eikä ole tarvinnut olla mistään huolissaan. Täytyy todeta, että Poppy on kyllä huomattavasti parempi emä kuin mitä Rosa oli. Rosa oli pentulaatikossa hoitamassa vain välttämättömät jutut eikä sitä oikeastaan pennut kovin paljoa kiinnostanut. Lisäksi se oli huomattavasti kömpelömpi muutenkin liikkuessaan pentulaatikossa. Itse saan vain ihailla pieniä ja siivota pentulaatikon. Pentulaatikosta kuuluu vain pientä ininää kun ne hakeutuvat nisille ja syövät. Jo syntyessään olivat kovin tasaisen kokoisia ja näin edelleenkin. Pentujen painot ovatkin nousseet hyvin tasaisesti. Eilen illalla kun punnitsin, niin jokaisen paino oli jo noussut reilun 100 g ja 500 g:n raja oli rikkoutunut jo joidenkin osalta.

Muut koirat ovat olleet kovin kiinnostuneita siitä mitä pentulaatikossa tapahtuu. Pentuhuoneen ovella on portti, joka pitää muut uteliaat loitolla. Varsinkin Sini ja Teddy ovat kovin kovin kiinnostuneita. Sini livahtikin jo laatikon reunalle katselemaan kerran. Sini on aiempien pentueiden kanssa ollut todella fantastinen. Sinihän ei tule koskaan itse lisääntymään, koska se on steriloitu. Aivan erinomainen leikkitäti se on ollut aiemille pentueille. Samaten Teddy oli kovin ihastunut viime pentueen pentuihin. Noahista en tiedä mitä sanoo näistä sitten. Noah on kyllä saanut tutustua muihin pentuihin ja käyttäytynyt ihan kiltisti niiden seurassa. Rosa taas ei viime pentueesta kovinkaan paljon välittänyt, ettei varmaan näitäkään paljon noteeraa.

Olen päivittänyt uuden sivun nettialbumiin Pennut 2011. Sinne tulen päivittämään kuvia pennuista säännöllisesti. Yritän tänä iltana saada otettua yksittäiset kuvat kaikista pennuista. Linkki galleriaan löytyy tuosta sivusta.

Tilasin yhdestä nettikaupasta pentupannat noille pennuille, että kuvista erottaa kuka kukin on. Meidän omalta VIP-jälleenmyyjältä ne olivat loppuneet eikä niitä ollut tukussakaan. Mä en kyllä uskalla niillä pitää mitään pantoja kaulan ympärillä, vaan merkitsen pennut mielummin tuolla korjauslakalla. Nyt kun katsoo jälkikäteen valokuvia edellisistä pentueista, niin on hieman hankala nähdä kuka kukin on. Nyt ajattelin, että valokuvauksen ajaksi sitten noille pistetään pannat kaulaan että jatkossa helpompi nähdä kuka kukin on. 

Muiden koirien kanssa ollaan onneksi ennätetty lenkkeilemään ja vähän treenailemaan, kun pentulaatikossa rauha maassa. Torstai-iltana olimme Lottenin ja Troyn kanssa tekemässä vesitöitä. Ihanaa nähdä miten Troy on edistynyt eteenlähetyksissä veteen. Sen lähetys vesiohjauksiin on ollut todella työlästä. Se on jotenkin aina jäänyt kiinni rantaheinikkoon, eikä edennyt kehoituksista huolimatta eteen. Nyt mietittiin, että periaatteessa ymmärtää kyllä eteenlähetyksen, että mitä tarkoittaa. Olin sitä mieltä, että nyt piti tehdä niin, että ei anna sen lähteä sahaamaan sivusuuntiin vaan odottaa vain, että lähtee eteen ja palkitsee sen heti pallolla. Samalla olin sitä mieltä, että sille annetaan kerran käsky ja sitten vain odotetaan mitä tapahtuu eikä päästetä sivuille. Lotten on sitten tämän kanssa tehnyt töitä ja teki vesiohjaukset torstaina todella hyvin. Olin todella iloinen heidän edistymisestään, jiihaa! Illalla taas treenaamaan Troyn ja Lottenin kanssa. Otan mukaan Teddyn ja Noahin. Ehkä teen jotain pientä kun lähdetään päivällä lenkille, niin Sini ja Rosakin saa oman osuutensa tehtyä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti