Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Meillä on pentuja

Meillä on nyt pentuja. Pentulaatikossa tuhisee 8 pientä mustaa flatinalkua, uroksia 5 kpl ja narttuja 3 kpl. Olin ottanut töistä vapaaksi jo tiistain, mutta pentuja ei vielä silloin kuulunut. Poppy oli vielä normaalisti mukana meidän aamulenkillä. Köpötteli omaan tahtiinsa kun muut kirmasivat täysillä. Lämmöt lähtivät laskuun tiistain aikana ja illalla synnytys käynnistyi avautumisvaiheella. Avautumisen yhteydessä Poppy oli huonovointinen ja levoton, mutta rauhoittui loppua kohden. Yöllä hieman klo 2 jälkeen alkoivat supistelut ja ensimmäinen pentu syntyikin reilun puolen tunnin jälkeen ja niitä tuli heti kaksi lähes samalla kertaa. Pennut näyttivät aika tasaisen kokoisilta ja punnitsin ne vasta pentulaatikon siivouksen yhteydessä.

1. syntyi narttu n klo 2:56. Merkki on hännän tyvessä, paino n 420 g.
2. syntyi uros n klo 3. Merkitty vasempaan reiteen, paino n 383 g.
3. syntyi uros n klo 5:12. Merkitty oikeaan reiteen, paino n 405 g.
4. syntyi uros n klo 5.19. Merkitty selkään, paino n 447 g.
5. syntyi uros n klo 5:33. Merkitty niskaan, paino n 395 g.
6. syntyi vihdoin narttu n klo 5:54. Merkitty vasempaan lapaan, paino 395 g.
7. syntyi uros n klo 7:50. Tämä uros jäi merkittömäksi, paino 385 g.
8. syntyi narttu n klo 8:27. Tämäkin pentu on merkitön, paino 415 g.

Nyt pentulaatikosta kuuluu hiljaista tuhinaa ja tuntuu, että pennut vain syövät ja syövät. Poppy hieman läähättelee, mutta se on tosiaan aika tavallista, että nartulla on vielä jälkisupistuksia kun kohtu tyhjenee kaikesta moskasta.

Muilla koirilla on tänään ollut luupäivä. Ne ovat saaneet kaluta ulkona naudan putkiluita aikansa kuluksi. Tosin ajattelin kyllä lähteä Noahin kanssa agilitytreeneihin nyt illalla, vaikka siellä sataa vettä kuin saavista kaataen. Tosin sitä ei ole itse oikein terävimmillään valvotun yön jälkeen.Onneksi olin eilen vapaalla ja eilen olikin sitten tehokas päivä. Lähdettiin päivälenkille ja otin mukaan dameja. Koska oli kuuma päivä, niin teimme vesitöitä lenkin yhteydessä. Noahilla oli illalla vielä tottistreenit. Hyvin jaksoi.

Tässä pieni kuvanäyte

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti