Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Ja sitten pentuasiaa...

On jäänyt pentujenkin osalta blogin päivitys vähän retuperälle. Paljon on tähän vuoden aikaan tekemistä, enkä millään jaksaisi istuskella koneen ääressä kun olen kotona. Pennut ovat kasvaneet todella paljon. Olen päivittänyt uusia kuvia picasaan. Punnitsin pennut viimeksi maanantaina ennenkuin jengi sai matokuurin. Ostin uutta matolääkettä niille, sellaista joka on tarkoitettu pennuille. Kaverini oli sitä kokeillut ja hän oli hyväksi havainnut ja antoi vinkin tästä minulle. Aiemmat pentueet on ensimäiseksi saaneet Canexia, mutta nyt tätä matolääkettä jonka nimi on Welpan. Se oli aika kätevää antaa eli se on nestemäistä (niin ja pinkkiä) ja ruiskulla sitten annosteltiin suuhun. Kukaan ei saanut syljettyä sitä ulos kun rauhassa antoi. Tosin eivät olleet kovin innostuneita siitä kuitenkaan, kun näytti maistuvan pahalta. ;) Kaikkien vatsat olivat matokuurin jälkeen ihan kunnossa, onneksi.

Pentujen painot 20.6.:
uros vas.reisi/tumman vihreä: 1189 g
uros oik.reis/ruskea: 1213 g
uros selkä/lila:1362 g
uros niska/vaal.vihreä: 1149 g
merkitön uros/sininen: 1232 g
narttu hännäntyvi/oranssi: 1283 g
narttu vas.lapa/keltainen: 1188 g
narttu merkitön/punainen1189 g

Tänään ne ovat aloittaneet kiinteän ruuan syönnin. Tarjosin niille nokareen lihaa. Kovin olivat innoissaan ja imivät innolla sitä sormista. Saavat nyt muutamana päivänä lihaa ja sitten aloitan pentunappulaan totuttamisen. Niillä on vielä pentulaatikko, mutta viikonloppuna laitan niille isomman aitauksen. Sitä yrittää tutkia niiden luonne eroja jne. Kovin tasaväkisiä vielä ovat. Vaalean vihreä uros ja keltainen narttu ovat melkoisia epeleitä. Aina jos jotain tapahtuu ovat nämä kaksi ehdottomasti paikalla. Keltaisella tytöllä tuntuu olevan mielipide moneen eri asiaan. ;)

Muutama kaverimmekin on nyt käynyt kylässä tutustumassa pentuihin. Kummityttöni Ronja odotti myös kuumeisesti pääsyä katsomaan. Hänelle oli luvattu kun pennuilla avautuu silmät, niin hän pääsee niitä katsomaan. Miku oli päivittänyt videonpätkän pennuista naamakirjaan ja Ronja oli nähnyt sen. Hän oli tokaissut heti, että nyt niillä on silmät auki ja nyt on heti lähdettävä niitä katsomaan. Eihän siinä muu vanhemmilla auttanut kun pakata tenava autoon ja tulla katsomaan niitä. Lupaus oli pidettävä. ;)

Että sellaista tänne. Muuten pentujen kysyntä näin kesäaikaan on hiljaista, joten hyviä aktiivisia koteja on vielä hakusessa pennuille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti