Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Nome kauden avaus

No niin nyt ollaan käyty starttaamassa kauden ensimmäisessä nome-kokeessa Evijärvellä. Noah oli alo-luokassa ja Teddy avoimessa. Alo-luokan tuomaroi Turusen Vesa ja avo-luokan Åmanin Pena. En ole ihan tyytyväinen päivän tuloksiin. Mutta mähän en ole tyytyväinen muuta kuin ykkösiin. ;)

Alo-koe alkoi ensin ykkösmarkkeerauksella ja sitten lähes samaan paikkaan sitten livautettiin ohjausriista, joka otettiin talteen paukun ja pienen siirtymän jälkeen. Markkeerauksen Noah haki hyvin. Palautti maan kautta ja sillä oli lokki vähän löysästi suussa joten se pudotti sen ekan riistan, grr. Oli suht pitkä alo-luokan vesiohjaus, mutta toisaalta Noahia on uitettu pidemmästikin. Noah eteni hyvin eteenkäskyllä ja pari kertaa vahvistin sille vain eteen, koska siinä oli lumpeikkoa matkan varrella. Ohjasin vähän alueen ohi ja sitten pillillä huomio ja näytin suunnan oikealle ja riista saatiin helposti talteen. Sen jälkeen siirryttiin kakkosmarkkeeraukselle. Ensimmäisen sai talteen ja sitten lähti toista hakemaan ihan hyvin oikeaan paikkaan, mutta epäonneksi riista oli lipunut jo kauemmaksi. Näytin suunnan vasemmalle ja lähtikin sinne, mutta ui ohi riistasta tuulen väärältä puolelta, eikä saanut sitä talteen. Toisaalta mä en kyllä haluaisi puuttua markkeerauksiin. Sen jälkeen mentiin hakuun ja sieltä toi 6/7. Olisin saanut vielä haetuttaa sillä seitsemännen riistan, mutta sanoin, että riittää Noahille. Se ennen vikan riistan hakua pisti maate sinne vesialueelle eli taisi olla pikkasen kuuma jätkällä. Mutta sitten kuitenkin taas lähti innokkaasti hakemaan viimeistä riistaa. Se mikä haussa oli miinusta oli se, että näin sen kun oli parilla riistalla, niin ylösotto oli hieman hidas, mitä ei treeneissä ole ollut. Tosin olen keväällä treenannut riitalla kaksi kertaa. Nyt pitää ruveta tekemään enemmän töitä riistan kanssa ja otteet oli vähän löysät ja lokit olisi saanut olla syvemmällä suussa. Vaikka tosin Sinin riistan käsittelyongelmien vuoksi tuo löysyys ei haittaa mua, kyllä ne siitä sitten tiukkenee kun saa haavakon suuhun. :) Niin ja eipä Noah ole kovin paljon tehnyt ylipäänsä kaksoismarkkeerauksiakaan. Tulos siis ALO-2
Arvostelu:
Haku: Koira tekee riittävän kattavaa ja tehokasta hakua löytäen riistoja.
Ohjattavuus: Suorittaa tehtävän kuunnellen ohjaajan signaaleja.
Paikallistamiskyky: 1-markkeeraus: suorittaa tehtävän suoraviivaisesti. 2-markkeeraus: Havaitse heitot ja noutaa ensin viimeksi heitetyn. Lähtee hakemaan ensin heitetyn mutta ei selvää kuvaa putoamispaikasta. Riistaa ei saada ylös ohjaajan avusta huolimatta.
Riistankäsittely: Hieman pinnalliset otteet.
muut ominaisuudet: Hyvässä yhteistössä ohjaajansa kanssa töitä tekevä koira.
Yleisvaikutelma: Hyvällä innolla ja mukavalla vauhdilla päivän tehtäviä suorittanut koira. Pieni epäonnistuminen 2-markkeerauksessa vaikuttaa hieman koiran palkintosijaan.

Teddyn avo-koe oli parityönä. Meillä oli tuttu koira Leya ja ohjaaja Timo meidän parina. Pienemmällä numerolla oleva koira eli he aloittivat kakkosmarkkeerauksella. Me mentiin Teddyn kanssa pressun taakse näkösuojaan. Markkeeraukset oli vaikeat ne oli lähes linjamarkkeeraukset ja koirat lähti hakemaan viimeksi heitettyä ja tuuliolosuhteet oli sellaiset, että saivat vainun ensiksi heitetystä. Eipä tullut montaa nappi suoritusta markkeerausten osalta. Teddyn se eka lokki kopsahti kiveen ja tippui veteen ja sen jälkeen tuli paukku kakkoselle ja se vilkaisi nopesti paukun suuntaan ja lukitsi katseensa siihen ensiksi heitettyyn. Se ei edes nähnyt toista heittoa. Teddyn keskittyminen markkeerauksissa on ihan hanurista, kun se jotenkin jumittuu siihen ensiksi heitettyyn. Se haki siis sen ensiksi heitetyn ei se muistanut siitä tuon taivaallista, mutta menipä hyvin linjaa. Meni hyvin vastarannalle ja siitä sitten käänsin sen oikealle. Sai riistan talteen, mutta eihän se markkeeraus ollut. Sen jälkeen parimme teki ohjauksen ja me otettiin yksi lintu hausta pois. Sitten vaihtui paikat ja Teddy ohjaukseen. Lähti hyvin ja ui vastarannalle ja pysäytys ja suunta vasempaan, ok ja sai vainun riistasta. Sen jälkeen vuorotellen hakuun. Teddy haki hyvin rannalta, mutta ei edennyt sinne metsään tarpeeksi kauas ja tuli tyhjänä takaisin kerran, grr. Haki viimeiseksi kauimmaisen lokin todella kaukaa. Se mikä oli todella hyvä oli riistan käsittely ja passiivisuus. Kaikki nätisti käteen ja istui rauhassa päästämättä pihahdustakaan silloin kun Leya oli töissä. Tulos oli siis AVO-3
Arvostelu:
Haku: Itsenäistä hakutyötä tekevä koira, joka kuitenkin olisi voinut olla tehokkaampi riistan löytäjä.
ohjattavuus: Ottaa linjaa ja selvittää tehtävän.
Paikallistamiskyky: Havaitse vain toisen heitoista ja tuo sen suoraan. Toiselle joudutaan ohjaamaan.
Riistankäsittely: Moitteeton.
muut ominaisuudet: rauhallinen
yleisvaikutelma: Mukavaa työskentelyintoa esittävä koira, jolla tänään kuitenkin sen verran vaikeuksia markkeerauksessa ja haussa, ett alentaa koiran saamaa palkintoa. 



Se mikä minua hymyilytti Teddyn arvostelussa oli tuo muut ominaisuudet rauhallinen ja sitähän se oikeasti onkin. Teddy sai luonnetestissä tempperamentista vilkas ja hermorakenne hieman rauhaton. Hmm luonnetestissä Teddy tosiaan vähän hössötti kun oli ihmisiä, mutta kun tekee töitä niin se on todella rauhallinen, vähän erilainen flatti siis. Vähän kuin Ferdinand härkä, hih hih. Sunnuntaina olin sitten kokeessa töissä. Tulostaso oli hieman laihempi kuin lauantaina ja oikeastaan kun katsoin koetta sunnuntaina, niin totesin, että Noahin ensimmäinen startti ei mennyt yhtään pöllömmin.

Että sellainen koepäivä meillä!

Eilen Päivi ja Meri tulivat tänne ja menimme sitten illalla treenaamaan heidän ja Martinan ja Colinin kanssa. Meri ja Colin tekivät molemmat hyvän haun. Mulla pojat mukana, mutta saivat vain olla passiivisina ja hakea vasta viimeiset damit talteen. Olin tyytyväinen Merin ja Colinin suorituksiin. Etenkin Colinin haku teki minuun vaikutuksen eilen. Meri on myös ruvennut saamaan vähän potkua työskentelyyn. Colin kävi turhan kuumana veden ääressä. Lisää treeniä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti