Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Hyvää juhannusta!

Hyvää juhannusta kaikille!

Pennut muuttivat torstai-iltana hieman isompaan yksiöön. Pentuhuoneesta nakattiin sänky pois ja tilalle laitettiin isompi aitaus. Nyt saavat pari viikkoa olla tuossa isommassa aitauksessa kunnes muuttavat tuohon takkahuoneeseen, josta sitten on pääsy heti ulos.

Tässä kuva niiden nykyisestä yksiöstä.

Uutta on myös kiinteän ruuan syöminen. Ensin annoin niille vain jauhelihaa kädestä. Olivat kaikki kovin innostuneita. Nyt sitten on määrää nostettu kahteen ruokintakertaan ja tarjolla on ollut jauheliha, kermaviili ja keltuais mössöä. Hyvin on maistunut. Tänään on ohjelmassa illalla myös kuivamuonan lisääminen ruokavalioon. Syöminen ei ole kovin siistiä puuhaa tällä hetkellä.

Sottapytyt in action


Onneksi siivouspartio on aktiivinen ja sitten saa vielä huikan ruuan päälle. :)
Tänään lauantaina meillä oli avoimien porttien päivä ja muut koirat saivat käydä tutustumassa pentuihin. Onhan ne aiemminkin käyneet. Kaikki muut olivat kovin innoissaan, paitsi Noah katseli vähän kauempaa. Rosa rupesi heti putsailemaan. Sini hyppäsi aitaukseen ja oli hieman ihmeissään kun pennut menivät heti mahan alle ja rupesivat etsimään ruokaa.

Sini ja pennut. Oikealla alhaalla Teddyn kuono. ;)


Muuten juhannus on sujunut rauhallisesti täällä kotosalla. Eilen illasta lähdettiin Mikun kanssa koirien kanssa lenkille. Lenkkeiltiin sellaisilla hiekkamontuilla, että koirat pääsivät uimaan jne. Nähtiin sitten vähän kauempana liikettä ja otettiin koirat kiinni. Pojat ja Rosa oli mulla narussa ja Mikulla oli Sini. Ei kestänyt kauankaan kun sieltä singahti sitten uroskoira meidän luokse. Siellä oli siis pari ihmistä ja niillä oli kolme urosta matkassa, pari näyttivät olevan jotain sakemanni sekotuksia ja yksi nöffisekoitus. Tämä yksi uros sinkosi meidän luokse ja ihminen perässä. Minä otin heti koirat taakse ja ajoin sitä irtokoiraa kauemmas. En ota mitään riskiä, että vieras uroskoira käy omieni kimppuun. Monoa tulee ja kunnolla. ;) Tämä nainen sitten sanoi, että koiralla on murkkuikä eikä tottele mitään. Haloo... Miksi ihmeessä pitää koiraansa vapaana jos ei ole hallinnassa?!? Ja itse asiassa mä itse olen vähän skeptinen kun selitetään, että koira ei tottele kun on murkkuiässä jne. Koiran on kyllä toteltava, oli tilanne mikä hyvänsä. Tokihan koira aikuistuu ja hormoonit rupeavat hyrräämään, mutta ei se ole tottelemattomuudelle mikään selitys. Mä en ole esimerkiksi omista uroksistani huomannut mitään murkkuikää, toki ne rupeavat nostamaan koipea ja sen sellaista. Tosin mä en anna narulenkillä niiden edes kuseksia minne sattuu, vaan kun mennään narussa niin sitten kävellään eikä nuuskita jne. Niin ja kun se ihminen tuli pyydystämään sitä koiraansa meidän luota, niin nämä kaksi muuta urosta tulivat perässä ja olivat edelleen irti nekin. Eipä näyttäneet tuon taivaallista välittävän käskyistä. Kyllä tilanne hieman hirvitti kun kolme ei hallinnassa olevaa vasikan kokoista urosta tulee luokse. Ei hyvää päivää... Niin ja reilu viikko sitten olin koirien kanssa aamulenkillä, niin yhdestä pihasta singahti tien yli yksi bichon frisen näköinen koira. Mulla oli siis kaikki viisi koiraa joukossa. Nainen huutaa pihasta, että "ei se tee mitään, se on ihan kiltti". Juu juu sitähän minä pelkäsin kovasti, että bichon käy koirieni kimppuun. No eipä mun koirat sille mitään tehneet, muuta kuin katsoivat hölmistyneitä että mitä tuo tuossa räyhää. Ovat onneksi tottuneet erilaisiin koiriin. Tulivat sieltä sitten hakemaan koiransa pois. Ajattelin, vain että mitä koiralle olisi voinut käydä...  Onneksi se koira ei jäänyt auton alle, koska tie jonka ylitti on kohtuullisen vilkasliikenteinen ja onneksi tuli mun koirien luokse, eikä agressiivisten koiren luokse. Niitäkin on meidän kulmilla nähty... No ehkä nyt loppujuhannuksen saadaan lenkkeillä rauhassa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti