Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 25. elokuuta 2011

Eläinlääkärissä ja muuta mukavaa...

Vihdoinkin on aikaa päivittää blogia. Ensin ajattelin, että teen sen heti töiden jälkeen tänään. Päätin sitten leikata nurmikon kun ei satanut ja se oli kasvanut aikalailla. Minä huristan ja leikkaan ruohoa ja koira lauma laiduntaa. Melkoisen määrän taisi lauma pistellä poskeensa vastaleikattua ruohoa.

Ruohonleikkuun jälkeen metsälenkille koirien kanssa. Kävin pitkästä aikaa lenkillä niissä maastoissa missä tapasin maastoilla kun ratsastin. Ikävä kyllä siellä oli tosi paljon trafiikkia. Nuoriso rälläsi autoilla, mönkijöitä, taas irtokoira juoksi luokse tällä kertaa sakemanni narttu. Mulla oli koko koiralauma mukana eli viisi aikuista koiraa ja sitten nuo kaksi ipanaa, jotka täällä vielä asustavat. Noah ja Sini on meillä ne jotka kulkevat lenkillä kärjessä ja se on hyvä kun niistä aina näkee, että ahaa... nyt on jotain tulossa. Sitten vain kutsuu ne ja kytkee koirat, niin eivät onneksi ole päässeet häiritsemään ketään. Nuo isot koirat tapaa aina mennä yhteen syvään ojaan uiskentelemaan. Pennut oli ekaa kertaa mukana juuri tuolla lenkillä ja plups vaan ne hyppäsivät uimaan. Menivät ihan uppeluksiin, mutta ei mitään senkun lähtivät uimaan kun tulivat taas pinnalle. Silloin kun ne noin suin päin hyppäävät veteen, niin vähän läiskivät tassuilla uidessa. Eipä nuo ole vettä pelästyneet. Myöhemmin kun ne menivät vähän hallitummin uimaan, niin silloin ne ui hyvin ja polskimatta. Tosi kiva kun ovat niin reippaita uimareita. :) Niin ja siellä lenkin varrella, vähän sivussa polulta kuitenkin oli joku jengi majoittautunut metsään. Niillä oli puolijoukkueteltta. Hmm... voi taas varmaan sitä p*skan määrää siellä. Ei siis sinne flattien kanssa hetkeen. ;) Samalla mua rupesi vähän hymyilyttämään kun muistin, että kerran siinä ihan metsätien päällä oli jätkälaumalla majapaikka ja puolijoukkuen teltta. Niillä oli just hetki aiemmin ollut nuotiolla paistumassa ruoka ja siinä oli paistinpannussa jonkun lihapullat varmaan vähän jäähtymässä. Meillä sitten oli koirat kiinni ja käveltiin siitä ohi, niin Sini päätti ohimennessä pistellä poskeen ne lihapullat. Huom se oli Mikulla narussa ja muut koirat mulla ja narussa. ;D Vähän pyydeltiin anteeksi niiltä ja he sanoivat, että ei se mitään jne... Sai joku olla kyllä varmaan nälissään kun Sini söi eväät, mutta sen porukan pääasiallinen eväs oli kyllä nestemäisessä muodossa, ettei varmaan suurta vahinkoa. ;D Mitäs jättävät keskelle tietä ruokaa....

Eilen pakkasin koirat autoon ja huristeltiin naapurikaupunkiin eläinlääkäriin. Pennut saivat 12 viikon rokotukset. Eivät edes huomanneet kun niitä pistettiin. Taina kuunteli sydämet ja tarkasti ne samalla, ei mitään huomautettavaa ollut. Pennut punnittiin ja Enya painoi 10,4 kg ja veljensä oli 100 g kevyempi. Narttu on matalampi, mutta vahvempi rungoltaan. Minulla oli mukana myös Poppy ja Teddy. Poppylle on ikeneen tullut patti ja Taina totesi sen olevan onneksi epulista. Kesällä Sinillä todettiin sama juttu, mutta vähän eri paikassa. Todettiin että tähän hätään ei nyt tehdä sille mitään vaan menen sinne sitten poistattamaan syyskuussa kun mulla on viimeinen kesälomaviikko. No Teddyltäpä jouduttiin poistamaan yksi hammas. Mä ajattelin tiistai-iltana, että mä kurkkaan sen suuhun kun nyt satuin Poppyltakin löytämään tuon patin. Olin vähän what the f**k... Teddyllä on yksi hammas juurihoidettu kun se oli puolen vuoden ikäinen. Silloin oli katkaissut hampaan, että ydin tuli näkyviin. Nyt se oli taas vaurioitunut ja näytti tältä. Onneksi Tainalla oli aikaa poistaa tuo risa hammas, koska ei sitä voinut enää siihenkään jättää. :( Ei ehkä näy niin hyvin kuvasta.

Ei näy niin hyvin, että juuri pukkaa läpi ikenestä ja hammas on sisäänpäin kääntynyt.

Tuolta näytti operaation jälkeen. Ien on siis vähän haljennut kun juuri pukkasi ulos tuosta edestä. 
Nyt siis olen joutunut peruuttaa Teddyn osallistumisen flattimestaruuteenkin. Ehkä ennättää parantua kyllä siihen mennessä, mutta doping säännöt estävät osallistumisen. Ei ole varmaan ollut kovin kipeä, onneksi. Olimme Tainan kanssa molemmat sitä mieltä, että koska juuri on kuitenkin vaurioittanut ientä, niin paras laittaa antibiottikuurille. Eilen illalla oli vähän töttöröö, mutta tänään sai taas todeta että voi tuota miestä... Kantaa taas tavaroita entiseen malliin. Tästä lähtien en kyllä rupea pelleilemään minkään juurihoidon kanssa vaan helpointa vetää pois heti.

Meri ja Päivi olivat taitavia taas viikonloppuna. Meri teki Hyvinkään agility kisoissa puhtaan radan ja sai ykkösistä viimeisen nousunollan ja sertifikaatin. Näin ollen he starttaavat seuraavaksi kakkosluokassa. Kain kanssa puhuin myös tänään, niin he ovat Sirun kanssa ahkeroineet lintumetsällä. Hyvin on pelittänyt. :)

Pietarsaari vaikenee tältä erää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti