Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 25. toukokuuta 2012

Talviturkki nakattu pois...

... nimittäin itseltäni. Koirat on tehneet sen jo silloin kun jäät lähtivät, mutta mä en ole yleensä edes uinut kesäisin. Hmm hieman karaistunut avantouinnin myötä, vaikka olihan se vesi kylmää nytkin. Minna-Liisa oli kutsunut meidät mökilleen Lammassaareen. Meiltä sinne mökille oli niin lyhyt matka, että pyöräilin sinne. Saunottiin, uitiin ja grillattiin. Mikä ihana ilta mukavassa seurassa. 

Ensimmäinen kyykäärme bongattu lenkillä tiistaina. Makoili pitkin pituuttaan hiekkatiellä. Oli samassa paikassa missä Enya ja Apassi härkivät käärmettä viime syksynä. Tuntuu olevan melko käärmerikas paikka. :( Mä kävelin edeltä ja koirat sinkoilivat siinä tien sivussa. Teddy ja Sini tulivat takana ja otin ne äkkiä hallintaan, etteivät astu käärmeen päälle. Miku oli onneksi mukana, niin sai listiä käärmeen. 

Tiistai-iltana kävimme tekemässä pojille viikonlopun koetta varten riista treenit. Paikka jonne olimme aikonut tehdä hakuruudun, niin oli veden vallassa, ettei saappaan varret olisi riittäneet. Muutos suunnitelmaan, mutta toisaalta treenin tarkoitus oli riista, niin ei sinänsä paikalla väliä. Eipä noilla pojilla tuottanut mitään ongelmaa riistat. Teddy ja Noah tyhjensivät haun varmasti, eivätkä turhia kyselleet. Troy haki ensin hyvin, mutta sen "kestävyys" ei ole paras mahdollinen. Sanoin Lottenille, että jos palaa tyhjänä, niin ei anneta sille "palautetta" eli kun tuli siihen ja ihmetteli. Lotten vain seisoi ja katsoi hakuruutuun ja odotti, että koira teki päätöksen. Hänhän oli koiran sinne kerran lähettänyt ja kun ei tee sitä mitä on pyydetty, niin palautetta ei tule vaan tehtävä on kesken. Tätä proseduuria nopeuttaaksemme, Lotten sitten hetken päästä otti askeleen hakuruutuun päin ja sinne se koira sujahti ja teki hyvin töitä ja palasi riistan kanssa. Täytyy tehdä niin, ettei saa palautetta tuosta palaamisesta eli huomiota sillä uudelleen lähettämisellä. Troylla oli ongelmia aiemmin myös vesiohjausten kanssa, että jäi helposti kiinni puuhastelemaan rantaheinikkoon lähetyksen jälkeen. Tämän jälkeen muututtiin passiiviseksi ja kun koira lähti oikeaan suuntaan, niin palkkio heitto. Nyt on tehnyt hyvää työtä. Mennään illalla tekemään vielä vähän vesitöitä, että katsotaan missä mennään. Hmm vähän myöhäistä... ;)

Enyalle ja Apassille myös näytettiin riistaa tiistaina eli meillä oli lokkeja, varis, telkkä ja pupu. Apassi oli ok riistan kanssa. Enya empii vähän ylösottoa. Enyaa sparrasin Teddyn kanssa. Riista maahan ja päästin Enyan sinne, jos empi, niin päästin Teddyn. Johan alkoi tapahtua. Enya ei sitten onneksi pudottele riistaa kun on ottanut sen suuhun, että siinä mielessä on ok. Kyllä siitä hyvä tulee vielä... 

Nyt myös tehty vähän matkasuunnitelmia elokuulle. Vielä on jokunen päivää aikaa päättää, että ilmoitanko pojat Ruotsin flattimestaruuteen tai lähdenkö koirattomana turistina sinne katselemaan. Matkasuunnitelma alkaa hahmottumaan... Ajatuksena on, että menemme ensin Vaasasta laivalla yli ja käymme kennel Lustansilla katsastamassa heidän uroksensa Lustans Slight Dizzelin. Dizzeliä olen siis kaavaillut Merin sulhaseksi vuoden 2013 pentueeseen. Dizzel ei ole tulossa flattimestaruuteen, sillä he satsaavat sen kanssa virallisiin metsästyskokeisiin, joten on käytävä sitten heillä sitä tervehtimässä. Heidän tavoitteena on saada se tänä vuonna KVA:ksi. Ennestäänhän se on MVA ja JVA. Bongasin Dizzelin viime syksynä kun jäljittelin yhtä toista kiinnostavan sukuista urosta. Tämän jälkeen katsellut vielä ympärille, mutta ajatukset palasivat tähän yhteen urokseen. Eihän siinä sitten muu auttanut kuin ottaa yhteyttä ja kysellä lisää uroksesta. Täytyy sanoa, että hyvältä vaikuttaa.... Lisäksi kysäisin myös Poppyn kasvattajalta Tinalta mitä mieltä hän on asiasta. Hän oli myös sitä mieltä, että on jännittävää... Eli ensin sitä kautta ja sitten matka jatkuu etelään kohti flattimestaruutta. Ruotsin flattimestaruus pidetään suht lähellä Lottaa, joka omistaa länkkärit pentueen isän Zebin. Hänellä on myös Skipp länkkäri-pentueesta. Aion heidät myös tavata matkalla ja tosi kiva nähdä myös Skipp, jota en ole tavannut sen jälkeen kun täältä lähti. No matkan suunnitelu jatkuu....

Nyt lähden ulos vähän nikkaroimaan... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti