Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 1. toukokuuta 2012

Hauskaa Vappua!

Taas on paljon tapatunut viime aikoina, joten aika pitkä teksti tiedossa...

Aloitetetaan viikonlopusta 21. - 22.4.2012. Olimme taas Ulla Kaukosen valvovan silmän alla ja teimme agiltyn hyppytekniikka treenejä. Tämä oli siis kolmas kerta meille. Viikonloppu oli todella mielenkiintoinen. Noahin suoritukset ja ohjeet tallennettiin videolle, että saadaan sieltä sitten katsoa kun dementia iskee. Ihan kiva kuulla, että Noahin tekniikka on parantunut. Ullan mielestä Noah oli aivan kuin eri koira kun vertasi vuoden takaiseen aikaan, kun ensimmäiselle kurssille osallistuimme. Lauantaina aloitimme treenit sillä, että ensin oli hevosenkengän muodossa askelpidennys -sarja, kaarteessa putki ja putken jälkeen oli perussarja (joka on kokoava sarja). Kokoava liike on edelleen Noahille haastava, mutta suoritti ihan hyvin. Tuli jonkun kerran turhan kovaa, jolloin hyppäsi kaksi estettä kerralla. Tämän jälkeen teimme kaarre työskentelyä, niin että korkeus taisi olla maksimissaan 45 cm. Noah teki varsin hyvin. Aloitimme vasemmalle ja se puoli on se Noahin helpompi puoli.

Sunnuntaina kurssi alkoi teorialla ja siellä tulikin sitten pari ihan uutta kuviota nimeltään "bumerangi" ja "hevosenkenkä". Tuolla bumerangilla voi työstää kaarteita monelta eri kantilta. Hurjan mielenkiintoinen. Tämän bumerangi harjoituksen aikana Ulla huomasi, että Noahin laukka ei ole aina kaarteen myötäinen ja vaatii siis työstämistä. Tämä toistui molempiin suuntiin, ettei varsinaisesti taida olla mitään ruumiillista ongelmaa esim jumia, vaan se ehkä sillä jotenkin korjaa tasapainoaan. Saimme oman S-muotoisen laukkaharjoitteen, mitä saamme toteuttaa. Lisäksi saimme kotiläksyksi alastulon preppausta. Nyt kun kesäkausi taas alkaa, niin saamme tämän uuden opiskelun aloittaa ulkokentällä. Enyalle ja Apassille on tulevaisuudessaan myös hyppytekniikka treeniä tiedossa. Aloitamme niiden kanssa ulkona tekemällä sarjoja speed bumpeilla ja katsotaan sitten miten edetään. Meillä kun ei ole kiire mihinkään...

Länkkäri-pentueesta Pemu (E. A Thunder Of Drums) osallistui Kajaanin ryhmänäyttelyyn 21.4. Siellä tuomaroi Harto Stockmari. Pemun tulos oli EH-2. Ihan mukava ja sitä kuvaava kritiikki.

Sitten siirrymme viime viikonloppuun 28. - 29.4. Perjantaina saimme vieraita kun Päivi, Meri & Jassa tulivat tänne. Tiedossa oli näyttelyitä viikonlopun molemmille päiville. Meni oikein loistavasti. Lauantain näyttely pidettiin Teerijärvellä. Flatit tuomaroi ruotsalainen Karl-Erik Johansson. Erittäin mukava ja hyväntuulinen tuomari. Noah oli PU-1 ja sai viimeisen sertinsä ja näin ollen siitä leivottiin FI MVA. Lisäksi oli ROP, mutta sitten ryhmäkisoissa arvoteltiin sekä 7- ja 8-ryhmä. Siinä taisi olla 22 koiraa. Ei menestystä sieltä. Nartuissa oli Merin vuoro mennä kehään ja sen lopputulos oli PN-3 ja vara-sert. Hieman harmittaa kun Noah oli vielä ilmoitettu kolmeen muuhun näyttelyyn. Hmm... Murphyn laki jos en olisi ilmoittanut kolmeen, niin ei varmaan olisi saanut sertiä. JIIHAA saamme unohtaa sen kanssa nyt näyttelyt. ;D

Noahin kritiikki suomennettuna: "Erinomaista tyyppiä. Tyypillinen pää. Tummat silmät. Kaunis kaula ja selkälinja. Hyvä rintakehä. Erinomaiset kulmaukset. Matkaa voittavat askeleet. Voisi olla tiiviimmät tassut. Hyvä karvanlaatu. Iloinen ja ystävällinen."
Merin kritiikki suomennettuna: "Erinomaista tyyppiä. Kaunis feminiininen pää. Hyvä ilme. Saksipurenta, mutta koiralla voisi olla hieman leveämpi alaleuka. Kaunis kaula ja selkä. Hyvä rintakehä. Erinomaiset kulmaukset. Liikuu hyvin. Erinomainen karvanlaatu."

Sunnuntaina 29.4. oli sitten Kaustisen ryhmänäyttelyn vuoro. Siellä flatit tuomaroi Bertil Lundgren Ruotista. Siellä uroksissa esitettiin Noah ja Colin (E. Storm Trooper). Pojat saivat EH:t ja Noah luokassa toinen ja Colin kolmas. Merin sijoitus oli ERI-1, PN-2 ja se sai ensimmäisen sertinsä. Ei huono ollenkaan. Meri on esitetty nyt keväällä kolmessa näyttelyssä, joka näyttelyssä SA, vara-sert ja sert.

Noahin kritiikki suomennettuna: "Hyvät mittasuhteet. Hyvänmuotoinen maskuliininen pää, jossa hyvä pituus. Tummat silmät. Hyvä kaula ja lapa. Suora olkavarsi. Erinomainen rintakehä. Voimakas selkä, jyrkkä lantio. Kantaa häntää turhan korkealla. Hyvin kulmautunut takaa. Liikuu hyvin sivusta, mutta hieman ahtaasti takaa. Hyvä luusto ja karva. Hyvin esitetty."
Merin kritiikki suomennettuna: "Erinomaiset mittasuhteet. Feminiininen täyteläinen pää. Hyvä kaula ja lapa. Hyvin kulmautunut. Erinomainen rintakehä. Hieno ylälinja. Hyvä reiden leveys. Vähän ahdas takaa. Hyvä luusto. Erinomainen karva."

Kun Päivi ja Meri olivat täällä, niin sanomattakin oli selvää, että vapaa-aika kulutettiin treenaamalla. Lauantaina teimme hieman lyhemmän treenin. Sunnuntaina näyttelyn jälkeen menimme reilun tunnin metsälenkin ja sitten treenaamaan. Hmm... Ilta oli mitä ihanin ja treenin saivat kaikki minun koirat ja molemmat Päivin koirat. Pojat ja Meri saivat saman kaltaisen treenin. Pojat hieman pidemmillä välimatkoilla kuin Meri. Sinille ja Poppylle tein "testin"... hmm.. Tulos oli, että Poppyn markkeeraus oli hanurista, mutta positiivisesti täytyi todeta, että ohjautui hyvin ja kestävästi. ;) Sini taas teki varmaa työtä markkeerauksissa. Ohjauksessa vähän luupää, mutta positiivisena piti todeta, että pysähtyi hyvin pillistä. ;) Tiedänpä mitä tarvii treenata. Enya ja Apassi saivat pari markkeerausta. Näin myös eilen maanaintaina. Innokkaina olivat, eli pidän ne irti markkeerauksessa ja jos lähtevät turhan äkäisesti matkaan, niin dami poimitaan ylös. Kerran taisivat kumpainenkin livistää, kunnes hoksasivat jujun ja nakuttivat paikallaan kunnes saivat käskyn. Fiksuja lapsia ja hyvä kun on intoa. Palautukset ja luovutukset hyvät. Eilen me sitten rakennettiin hieman lisää meidän sunnuntaiseen treeniin. Lisäksi mukaan tulivat myös Colin ja Troy. Molemmat tekivät oikein hyvin.

Tänään 1.5. sitten pidimme Storm-pentueen treenipäivän täällä meillä. Mukana oli 6 pentua (Noah, Nemo, Riki, Mini, Colin ja Meri) ja Troy. Aloitin ensin vähän katsomalla mitä kukin tekee. Enya ja Apassi olivat passiivitreeniä tekemässä eli olivat puussa kiinni, eivätkä aiheuttaneet minkäänlaista häriötä siellä. Tämän jälkeen teimme muistipaikan ja sitten iltapäivällä yhdistettiin muistipaikka markkeraukseen. Meri ja Colin tekivät erittäin varmaa työtä ja niitähän olen itse nähnyt huomattavasti enemmän kuin muita. Loppupäivästä Meristä paistoi väsymys. Sitä se teettää kun tulee tänne Pietarsaareen. ;) Mini aloitti päivän olemalla kuriton palauttaessaan. Olin ensin vähän OMG, mutta huoli oli turha, sillä sen saatua purettua pönttöenergiansa, niin teki oikein hyvin. Loppupäivän osalta sen treenit sujui varsin mukavasti. Mini tekikin todella hyvin ne markkeeraustehtävät. Riki oli viime näkemältä edistynyt kovasti. Oli ilo nähdä sen ripeä palautusvauhti ja hyvät luovutukset. Nyt saavat vähän löysätä ja hetsata sitä damin kanssa. Nemo oli pikkasen innokas ja sille tuli kotiläksyksi malttitreeniä ja höpötystreeniä, ettei lähde heti kun joku hiiskahtaa...Kun maltti paranee, niin hyvä tulee. Tässä vaiheessa pitkänmatkalaiset nostivat kytkintä. Jenni ja Isabella jäivät vielä katsomaan kun Teddy, Troy ja Noah poimivat muistipaikan tyhjäksi. Eivät olleet siellä käyneet, eivätkä nähneet kun olimme laittaneet sinne dameja, että saivat sokko-ohjaus treenin. Aloitettiin luonnollisesti lähempää ja peruutimme. Hyvin tekivät kaikki kolme. Lopuksi Enya ja Apassi saivat nähdä variksen ja kanin. Ei probleemaa, vaikka viimeksi tainneet nähdä riistaa lokakuussa.

Summa summarum oikein mukava päivä metsästysmajalla mukavien ihmisten seurassa. Kaikki olivat tehneet loistavaa työtä koiriensa kanssa!!!! Kasvattajana saa olla todella tyytyväinen. Lotten on aina mukana auttamassa, mistä olen hänelle erittäin kiitollinen. Tack Lotten! Kuvia päivästä ja koirista päivitetään kunhan jaksan ja ennätän.  Kun tulin kotiin, niin pakkasimme koirat autoon ja kävimme vielä metsälenkillä Mikun kanssa. Niin koirathan ovat jo aloittaneet uimakautensa ja nyt on onneksi viimeisetkin jäät melkein lähteneet lenkin varrelta. Enya ja Apassi ovat innokkaita ja hyviä uimareita. :) Poppylla on juuri juoksut päällä. Hmm ensi viikonlopuksi olen ilmoittanut näyttelyyn Noahin ja Poppyn, very nice....

Jatkoa seuraa silloin siis....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti