Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 21. toukokuuta 2012

Agilityä ja lomaviikko

Jippii... Yksi kesäloma viikko on nyt käsillä tällä viikolla ja loput kolme kesälomaviikkoa jää sitten elokuulle. Niin ja töissä on YT-neuvottelut takanapäin. Eivät pistäneet lappua luukulle meidän toimipisteelle. Onko se sitten hyvä tai huono... Ei tarvinnut jäädä miettimään miksikä sitä isona haluaa. ;)

Helatorstaina osallistuin Noahin kanssa agi-kisoihin Kokkolassa. Siellä tuomaroi Virkkalan Katariina. Treenit on Noahilla ja Poppylla olltu minimissä. Saivat maaliskuussa kennelyskän, emmekä huhtikuussa treenattu hallissa enää. Ja kesti hieman, että treenit kentällä alkoivat. Kisoissa kämmättiin kepeillä molemmilla radoilla. Mä varmaan tein jotain, että keskittyminen taas herpaantui. Ensimmäinen rata olisi voinut olla sujuvampaa menoa muutenkin vauhdin osalta. Keinulla tuli vähän hitaasti ja kaarrokset oli turhan pitkiä. Tokalla radalla oli parempi fiilis ja oltaisiin ennätetty ihanne ajan sisään, jos vain keppejä ei olisi kämmätty. Sillä teki virheen vasta lopussa ja otin koko kepukkarivin alusta, että siihenhän tuhraantuu aikaa. Myös Demi osallistui, mutten nähnyt Outin ja Demin ratoja, sillä he starttasivat aamusta kolmosissa ja minä illalla kakkosissa. 

Demin tulokset, tuomari Jari Tienhaara:
A-kisa HYL
B-kisa 5 vp, aika -3,42 s, sij. 7./42.

Noahin tulokset, tuomari Katariina Virkkala:
A-kisa 10 vp, aika 6,90 s, sij. 4./16.
B-kisa 5 vp, aika 6,68 s, sij. 4/16.

Nemo ja Meri osallistuivat Helsingissä ryhmänäyttelyyn helatorstaina. Siellä tuomaroi Matti Luoso. Molemmat saivat EH:t ja olivat luokassa kolmansia. Ilmeisesti ne olivat turhan hentoja tuomarin makuun. No näin tällä kertaa...

Lauantaina sitten oli meidän omien agikisojen vuoro. Kisoissa tuomarina Rauno Virta. Olin ykkösluokan kansiassa töissä ja sain tarpeelliset leimat ylitoimitsija passiin. Vielä kaksi pakollista tehtävää ja yksi vapaa valintainen tehtävä suorittamatta. Eli ensi kisoissa on oltava ratamestari ja tuomarisihteeri ainakin. Töiden jälkeen omat koirat starttiin. Noah starttasi ensin. A-kisa sujui virheettä, mutta turhan isoja kaarroksia ja turhan korkeita hyppyjä esteiden yli. Tämähän vei aikaa. Aika kimurantti kakkosten rata, joten meillä oli yliaikaa. Tosin ohjaajan on vain pistettävä tossua toisen eteen ja luotettava koiraansa, että se kyllä suorittaa esteet ilman että varmistelen. En ollut tyytyväinen itseeni radan jälkeen, vaikka voitimme tämän luokan. Toiselta radalta tuli virheitä ja sijoitus oli 2. Noahilla pitää treenissä olla tuomari radalla, sillä A:n päällä jäi katselemaan tuomaria uteliaana. Poppy starttasi kolmosissa. Poppy teki varsin kivan ensimmäisen radan ja sai 0,05 s yliaikaa ja yksi rima tippui, mutta muuten rata ei ollut hassumpi. Toinen rata oli Poppylle haastava, sillä rimojen korkeus oli 65 cm. Poppy on talven hypännyt hallissa medi-korkeuksia, enkä halua enää sillä tehdä noin korkeita treenissäkään. Ei hyvä korkeus, mutta Poppy selvitti radan, joskaan tekniikka noin isoilla ei ollut paras mahdollinen. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen sen suorituksiin. Demi starttasi myös kolmosissa, mutta ilman sen suurempaa menestystä. Kävin kakkosen kisan jälkeen jäähdyttelemässä Noahin eli kävelin meille kotiin ja vaihdoin koiraa eli Poppy sai sitten lähteä mukaan. Kätevää kun pystyi hoitamaan Noahin jäähdyttelyn ja Poppyn lämmittelyn näin. Samalla Enya sai tulla mukaan harjoittelemaan sosiaalista käyttäytymistä. Enya oli myös torstaina mukana Kokkolassa. Se käyttäytyi molemmissa kisoissa tosi fiksusti. Kun Enya on narussa, niin ei pidä vieraista koirista jotka tulevat iholle. Irti ollessaan ei koe niitä ahdistavina, mutta narussa kylläkin ja silloin kun vieras koira tulee luokse niin ärähtää. En voi sanoa, että pidän tuosta,  mutta se vain pitää ottaa huomioon, eikä antaa ihmisen tuoda omia koiria tyrkylle sen luokse. Ei itse hakeudu hankaluuksiin ja saattaa uteliaana nuuskutella muiden suuntaan ja toimii vaikka toinen koira on ihan lähellä, niin ei hyöki tms. Vaatii vain narussa ollessaan omaa tilaa.

Tulokset:

Noah: 
A-kisa 0 vp, aika 3,01 s, sij. 1./?
B-kisa 10 vp, aika 3,10 s, sij. 2./?

Poppy:
A-kisa 5 vp, aika 0,05 s, sij. ?
B-kisa 15 vp, aika 47,66 s, sij.?

Demi:
A-kisa:
B-kisa: HYL

Merikin oli lauantaina kisoissa jossain siellä etelässä, mutta ei ihmeempää menestystä kun ohjaaja oli puolikuntoinen. Kontaktit ottivat kisoissa nyt varman päälle.

Eilen osallistuimme sitten agi-koulutukseen eli tuomari Rauno Virta jäi tänne pitämään kurssia vielä yhdeksi päiväksi. Meidän ryhmässä oli neljä koirakkoa ja olimme päivän viimeinen ryhmä. Kaksi koirista kisaa 2-luokassa ja kaksi sitten 3-luokassa. Kävin aiemmin hieman seuraamassa toisen ryhmän treeniä. Apassi oli mukana passiivitreenissä. Yllättävän vähän oli yleisöä paikalla, vaikka olisi ehdotomasti ollut hyötyä monelle. Rauno korosti ratojen suoraaa juoksulinjaa ja helppoa ohjausta. Lisäksi hän korosti este tuntemusta. Rata oli siis kolmosen B-rata edelliseltä päivältä. Ensin saimme kävellä radan ja sen jälkeen mennä se koirinemme. Noah meni radan ihan sujuvasti ja sain kommentiksi, että sujuvan näköistä menoa. :) Tämän jälkeen otimme pari kohtaa työn alle. Yritän katsoa löydänkö hänen radan netistä joskus. Piirsin sen itse paperille. Hieman hankala sitä selittää näin sanallisesti. Eli teho treeniin otimme radan alun ja lopun. Alussa oli kolme estettä, josta kaksi suoritettiin edestä ja kolmas takaa kiertona ja tämän jälkeen rata jatkui oikealle. Osa otti tämän takaa kiertona ja "pakko valssina", mutta toisaalta jos otti näillä keinoilla, niin neljäntenä olevalle okserille tuli huono juoksulinja. Tähän kohtaan Raunolla oli lääkkeeksi sellainen juttu, että otettiin takaa kierto koiran edestä. Eli koira jätettiin starttiin ja mentiin kolmannen esteen taakse kääntyneenä koiraan päin. Kun koira oli ylittänyt ensimmäisen esteen, niin vastakkainen käsi lähtee kiertoliikkeeseen ja koiralle annettaan kierräkäsky ajoissa. Noah hiffasi tämän heti ja me onnituttiin tässä tosi hyvin ja tämän jälkeen oli suora linja esteille nro 4, 5 ja 6. ja ohjaaja ennätti mukaan tosi hyvin. Ohjaaja tarvii tähän vielä harjaannusta. 

Tuolla radalla oli sitten esteet nro 8 A-este, 9 kepit ja 10 putki. Kisoissa oli valinta, että kepit ja putken sai mennä ihan miten tahansa. Tämän kävimme läpi sitten treenissä teoriassa, koska tuo sujuu kun kepit ja A on varmat. Eli jos A:lta pisti koiran oikealta sisään, niin kiersi ensimmäisen kepin. Jos taas vasemmalta, niin koiran keppien kierrosta väheni kahden kepin kierto ja vaikka putken suu periaatteessa oli yhtä lähellä, niin se kannatti pistää putkeen suuaukon oikealta puolelta. Hmm tätä on hankala selittää kun ei ole ratapiirrosta. Nyt tarvitaan ainakin vielä lisää estevarmuutta meille, että koira voi suorittaa esteet riippumatta siitä missä itse olen. 

Tämän jälkeen harjoiteltiin radan loppua eli muurin ylitys ja tässä tein valssin. Koiran lähetys seuraavan esteen yli kättä heilauttamalla. Tavallaan tuossa lähetyksessä on haettava se oma kipuraja eli se raja missä on riskinä kielto. Tämän jälkeen on sitten aikaa itse jatkaa eteenpäin ja koira suorittaa käännöksen itsenäisesti. Siinä vaiheessa kun koira tulee perään, niin sille jo kerrotaan, että sen edessä tultiin tekemään sokkoleikkaus ja samalla koiran puoli vaihtuu. Tässä kohdasssa piti sitten odottaa eli minä ensin vain päästelin menemään. Hmm treenattava missä vauhtia ja missä jarrua. Erittäin mielenkiintoinen ja antoisa treeni. Kun vaan osaa nähdä radat sillä lailla, että osaa sitten soveltaa noita ihan käytäntöön. Noah oli oikein mainio kurssilla ja sehän tekee oikein kun minä vain kerron, enkä himmaile ja hissuttele.. :)

Illalla kävimme vielä Lottenin kanssa vähän treenailemassa ohjauksia eli pysäytystä, eteen ja sivulle menoa eli viime viikonlopun kurssin insproimina. Nyt Noah pysähty hyvin eli istui nopsaan. Teddy teki myös tosi hyvin. Troylle suunnat eivät ole ihan selviä ja yksinkertaistimme sen treenejä niin, että minä menin yhteen kohtaan ja kun Lotten oli lähettänyt sen sivulle ja oli liikkeellä tuli heitto. Ohjaajan ja koiran välimatkaa vähän muutettiin ja viimeksi lopetettiin, että minä poistuin sieltä missä olin ja jätin damin sinne. Lotten lähetti koiran. Tehtiin molemmat suunnat erikseen. Sillä aikaa mun pojat oli odotelemassa. Molemmathan oli mukana ja ne odottaa rauhassa kun toinen tekee. Kun tehtiin Troylle vähän tukiopetusta, niin pojat teki passivitreeniä. Pojat tuolla pellolla pikku pistenä. ;)




Tuolle toiselle peltosaralle oli tyhjennetty lietesäiliö ja Teddy päätti vähän pyöriä siellä. Onneksi vesi oli lähellä ja ei kun koira uimaan. Ensimmäiset daminoudot vedestä myös Enyalle ja Apassille. Enya vähän arpoi veteenmenoa, mutta kun empi, niin päästin Teddyn hakemaan ja sitten se syöksyi veteen. Tämän jälkeen ei ongelmaa. Apassi meni hyvin veteen ja se onkin harrastanut uintia jo enemmänkin Sinin vanavedessä. Molemmat luovuttivat hyvin myös vedestä.

Tässä kuva Enyasta kotioloissa. Se on melkoinen hamsteri ja rakastaa Ikean Råttia ja hiiriä. Kuinka monta Råttaa ja hiirtä näet kuvassa?

kaksi Råttaa ja yksi hiiri mahtuu pienen flatin suuhun

Perjantaina saimme myös vihdoinkin hakea mun autoon Hauboksin. Hmm tuolle häkille tuli vähän hintaa, sillä Apassi ennätti jo ennen sen saantia nakerrella turvavöitä. Ei ihan katki poikki, mutta eipä tuo mene katsastuksesta läpi ennen vöiden vaihtoa. Huoh.. Tuo häkki kasattiin autoon paloista ja ihan mittatilauksena tehty mun Caddyyn.
häkki takaa

häkki edestä. Penkkien taakse jää vähän tavaratilaakin.


No niin nyt lähden tekemään vähän pihatöitä. Lisäksi on kani sulamassa, niin vetäistään pikku jäljet noille kahdelle ipanalle! Ei käy aika pitkäksi. :)  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti