Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Viikonlopun tulossaldoa...

Nyt on takana koeviikonloppu ja tuntuu, että nyt on takki aikas tyhjä jo tähän aikaan illalla. Meillä oli meidän oman yhdistyksen kokeet. Meillä täällä tuomaroimassa oli Turusen Vesa. Itse hääräsin ylitoimitsijana ja sihteerinä lauantain taipumuskokeessa. Me naisporukalla saatiin vietyä koe kunnialla läpi. ;) Nimittäin viime vuonna tuomari oli ihmeissään ja hieman ennakkoluuloisena, että eikö täällä ole miehiä töissä ollenkaan, mutta joutui toteamaan, että hyvin me vedettiin. Taas sama porukka kasassa ja kyllähän kaikki luisti varsin hienosti. ;) Itse jännitin Martinan ja Colinin (E.Storm Trooper) takia. Tosin, oli kyllä treenatessa tehnyt sellaista työtä, ettei onneksi tarvinnut olla huolissaan. He selvittivät kokeen hyväksytysti. (Nyt on storm-pentueesta 5 koiraa suorittanut taipparit hyväksytysti. Aika outoa, että Meri läpäisi taipparin jo 28.5. mutta tulos puuttuu vielä tietokannasta.) Torstaina käytiin Lottenin kanssa tekemässä kanilla laahausjäljet ja itse ohjasin Colinia kun Martina oli töissä. Ei ongelmaa. Perjantaina kävimme puuhastelemassa variksien kanssa eikä myöskään mitään ihmeellistä. Martina tyynen rauhallisen näköisenä ohjasi kokeessa koiraansa. :) Tuloksia tuli, mutta myöskin epäonnistumisia. Kokeessa starttasi 16 koiraa ja näistä 7 läpäisi kokeen hyväksytysti.

Tänään sitten osallistuin kokeeseen itse ALO- ja AVO-luokkaan. Koe alkoi, että ensin starttasi 10 ALO-luokan koiraa ja sitten 5 AVO-luokan koiraa. Koe alkoi niin, että otettiin yksi riista hausta pois, sen jälkeen jatkettiin vesiohjaukseen ja siirtymisen yhteydessä tuli laukaus. Ohjaus oli yliuitto. Sen jälkeen siirtyminen markkeerauspaikalle. Kakkosmarkkeeraus, niin että ensimmäinen putosi kaislasaarekkeeseen suoraan eteen ja toinen sitten avoveteen, jossa oli melko voimakas virtaus. Sen jälkeen paluu takaisinpäin ja jatkettiin hakua. Haussa oli neljä varista, kani ja lokki, joka oli ns bonusriista. Sitä ei kukaan alo-koirista tuonut.

Ennen minua oli vuorossa Lotten ja Troy (E. Rhythm Of Rain). He saivat riistan hausta ja jatkoivat ohjaukseen. Teki hyvän ohjauksen. Sen jälkeen markkeeraus. Pieni haparointi toisella, mutta sai sen kuitenkin ylös helposti. Sen jälkeen hakuun. Olisi voinut olla tehokkaampi haussa, mutta sai ylös kuitenkin tarvittavat riistat, mutta siitä olimme yhtä mieltä, että siinä ajassa kun siellä juoksenteli olisi pitänyt tapahtua enemmän. Heidän yhteistyö oli kuitenkin mukavaa katsottavaa. Siirtymiset hallitusti ja hienosti, kaikki riistat käteen varmasti. Se mikä Troyn miinuksena oli, että se oli kieltämättä hieman häiriöherkkä. Näki ettei ollut tottunut tekemään töitä kun on yleisöä ja ihmiset liikkuivat jne. Heille tuli tulokseksi kuitenkinALO-2. :)

Noah starttasi 7. koirana. Haku olisi myös voinut olla tehokkaampi. Tässä sen arvostelu:
Haku: Ensimmäinen riista saadaan ylös toisella lähetyksellä (Noah kävi kaislikon reunassa ja pyörähti takaisin). Koira jatkaa hakua mukavalla teholla ja innolla, vaikkakin palailee muutamia kertoja tyhjänä pois. (nipo Anna ei ollut ihan tyytyväinen hakuun ;))
Ohjattavuus: Koira suorittaa tehtävän ensimmäisellä lähetyksellä.
Paikallistamiskyky: Koira havaitsee selvästi molemmat heitot ja noutaa viimeksi heitetyn suoraviivaisesti. Lähetetään ensiksi heitetylle ja koira saa riistasta vainun tuule alta ja riista saadaan talteen ensimmäisellä lähetyksellä.
Riistan käsittely: Koira käsittelee riistaa hyvin ja luovuttaa ne hyvin ohjaajalle. (yhdellä haku variksella vähän lapsellinen luovutus, kun hyppäsi vasten. ;))
Jäljestämiskyky: Koira suorittaa tehtävän.
Muut ominaisuudet: Koira työskentelee tänään erinomaisessa yhteistyössä ohjaajansa kanssa ja on helposti hallittavissa.
Yleisvaikutelma: Koira aloittaa kokeen mukavasti saaden haun ensimmäisen riistan toisella lähetyksellä. Tämän jälkeen koira suorittaa mukavan vesiohjaustehtävän ja onnistuu paikallistamistehtävässä, joskin saa tuulelta hieman apua. Varsinaisessa hakuosuudessa koira esittää riittävän tehokasta ja kattavaa hakua ja suorittaa myös jäljestystehtävän.
Noah sai ALO-1 tuloksen. Tosin meillä ei sinänsä ollut paineita, sillä alla oli jo toinen ykkönen, mutta saimme kuitenkin arvokasta kisakokemusta.

Teddy sen sijaan taas EI ollut erinomaisessa yhteistyössä ja ohjaajan hallinnassa. :) Avoimen luokan koe alkoi vesiohjauksella. Ohjattiin ALO-luokan markkeerauspaikan ohi ja sitten taas toisella puolella oli sitten vene, kylläkin jonkun matkan päässä. Matka nyt sinänsä ei ollut mikään kohtuuton. Koe oli muutenkin ihan basic avoimen luokan koe ilman mitään kikkailuja. Koe alkoi vesiohjauksella, mikä tietysti oli haasteellista kun koirat innoissaan. Lähetin eteen ja menikin sitten hyvin linjaa. Kunnes ympäristö rupesi houkuttelemaan ja lähti ruovikkoon etsimään. Ei myöskään kuunnellut pilliä toivotulla tavalla. Sen vaan piti tarkastaa yksi juttu ennenkuin ennätti tulemaan. Joten minäpä heti alkuun totesin tuomarille tack och adjö, että se oli nyt tässä. Että kun ei tottele, niin eipä tässä kannata palkita sitä pistämällä sitä hakuun. Teddy ei siis kokeesta hakenut ainuttakaan riistaa. Tulos oli siis AVO- Teddyn arvostelu, jossa ei ollut tekstiä kuin kolmessa kohdassa:
Ohjattavuus: Koira lähtee haluttuun suuntaan vedessä, mutta edettyään jonkin matkaa koira ei kuuntele ohjaajan merkkejä ja koira kutsutaan takaisin. Toisella lähetyksellä koira ei lähde haluttuun suuntaan ja ohjaaja päättää keskeyttää kokeen.
Muut ominaisuudet: Ohjaustehtävässä koira ei ole tänään ohjaajansa hallinnassa.
Yleisvaikutelma: Koira aloittaa kokeen haparoiden epäonnistuen vesiohjauksessa siinä määrin, että ohjaaja päättää keskeyttää kokeen.


Niin ja Maria ja Nemo (E.Storm Chaser) kävivät Pirkan kokeessa starttaamassa eilen lauantaina. Nemolla meni vesiohjaus pieleen, pudotteli riistoja ja haku olisi myös voinut olla tehokkaampi, joten saivat ALO0 tuloksen.


Ja sitten vielä ilouutinen oli päivälle se, että Meri (E.Stormtossed Sea) kävi jossain siellä etelässä pomppimassa agilitykisoissa. Siellä tuomaroi minun oman kotiseuran Anders Virtanen, joka ei siis tunne Päiviä ja Meriä, mutta tuntee minut ja minun koirat. Hän ei varmaan tiennyt, että kyseessä oli Poppyn tytär ja Noahin sisko. ;) Päivin mielestä Andersin radat oli mukavat ja luokkaan erittäin sopivat. Hyppyradalla joku rima tippui. Mutta agiradalla he sitten tsemppasivat kunnolla. Meri teki virheettömän suorituksen ja sai nolla voiton maksi 2 -luokassa. Onneksi olkoon, hienoa likat!

Nyt tämä painuu kohta nukkumaan. Onneksi on ensi viikko kesälomaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti