Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Rasvaimua ja muuta mukavaa..

Kuten otsikko kertoo, niin Sini ja Poppy kävivät rasvaimussa perjantaina. ;D No ei kai, mutta melkein. Lauma nimittäin pakattiin autoon ja ajettiin naapurikaupunkiin eläinlääkäriin, kaikki muut mukana paitsi Noah. Ensin sisään Teddyn kanssa ja silmätipat silmiin. Sen jälkeen Enya ja Apassi tulivat rokotuksille. Saivat tehosterokotteen nelosrokotuksen osalta ja samalla laitettiin rabies. Eivät edes hätkähtäneet piikistä. :) Pennut käyttäytyivät hyvin reippaasti ja Tainankin mielestä fiksuja ja nättejä pikkulapsia. Painoa molemmille oli kertynyt n 15 kg. Uros taisi olla 15,1 kg ja narttu tasan 15. Uros on narttua aavistuksen korkeampi ja on hieman kevyempi rakenteeltaan. Narttu taas on Poppymaisen vahva runkoinen. Niille on tosiaan tullut noin 5 kg neljässä viikossa. Uskon, että se vaikuttaa kun ovat kuitenkin liikkuneet aika paljon, niin myös lihaksisto kehittyy.

Kun pennut oli tutkittu, niin oli Rosan vuoro. Rosa syö heinää ja sitten se sen takia ilmeisesti kakoo kurkkuaan. Katsottiin kurkkuun, tunnusteltiin imusolmukkeet, kuunneltiin sydän ja keuhkot. Ei ollut onneksi mitään ihmeellistä havaittavissa. Ehkä se näkee vielä 10 v syntymäpäivänsä. :)

Sen jälkeen oli Teddyn vuoro. Teddylle siis tehtiin virallinen silmätutkimus. Silmät olivat ihan puhtaat kuten kolme vuotta sitten. Hyvä hyvä...

No niin ja tämän jälkeen alkoi operointi. Kysyin Tainalta saanko katsoa kun hän leikkaa, jos lupaan etten pyörry. ;D Sinille tosiaan oli vatsan alle kasvanut patti. Se katsottiin aiemmin kevään aikana kun se oli pieni ja silloin todettiin, että jos pysyy sellaisenaan niin ei tarvitse tehdä mitään, kun oli ihan irtonainen. No pattipas rupesi kasvamaan ja nyt ilmojen viiletessä oli sitten aika poistaa se. Sinin ihoon tehtiin n 5 cm haava ja se rasvaköntsä kaivettiin ulos sieltä. Tainan mukaan se oli ihan puhdasta rasvaa ja kun oli tuon kokoinen oli hyvä ehdottomasti poistaa se. Nyt Sinillä on tikit mahassa ja ikävä kyllä ulkoilut on tällä hetkellä ihan minimissä kun on märkä keli. Saa käydä nyt näiden ensimmäisten päivien aikana vain pikaisesti tarpeillaan ja olenkin laittanut sille Poppyn BOT-loimen missä on hyvä vatsaläppä päälle kun käväistään tuolla lähimetsässä tarpeilla. :) Sini sai tylsän elämän kunniaksi eilen pienen hieronta session. Itse siis vähän hieroskelin sitä. Sen oikea puoli lavasta oli taas jumissa ja yritti välttää taas alueen hieromista. Varovasti sai ottaa. Täytyypä käsitellä sitä taas tässä uudelleen... Ristiselkä on sillä myös aina vähän kireänä. Nyt tosiaan vain toivotaan, että haava paranee ja tikeistä päästään eroon. Otan itse pois tikit, kun ei ole onneksi mikään vaikea juttu. :) Ällövaroitus:

iho vähän punoittaa tuolta alueelta mistä patti poistettiin ja hieman on turvoksissa. Haava onneksi suht siistin näköinen. :)

 Sinin operoinnin jälkeen Poppylta poistettiin muutama talipatti myöskin. Ajattelin, että ne on hyvä poistaa nyt kun aion tässä myöhemmin steriloida sen, että saa tutkittua, että ne ei ole mitään pahempia juttuja. Sterilointi on itsessään niin iso operaatio, että se riittänee yhtenä kertana tehtäväksi. Ne oli vähän erilaisia kuin Sinin. Yksi patti vähän meni rikki ja sieltä tuli sellaista harmaata talia. Yäk. Poppyn patit oli niin pieniä, että sen haavat vain liimattiin. Se tosin on vähän hassun näköinen kun sillä on muutama kolikon kokoinen karvaton läntti parissa kohtaa. Poppylla oli vähän tullut hammaskiveä takahampaisiin ja ne poistettiin samalla. Tarvii syöttää luita vähän enemmän. :)

No niin kohta täytyy kiiruhtaa kurssille. Olen Noahin kanssa agilityn hyppytekniikka kurssilla. Kävimme ensimmäisen kerran siellä tammikussa ja edistystä oli tapahtunut, jiihaa!!! Ei sanaakaan etupainoisuudesta enää, kokoamisesssa on edelleen työsarkaa, mutta kaiken kaikkiaan kropan hallinta ja tasapaino oli parantunut huimasti, upea juttu!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti