Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Talviloma

Vihdoinkin talvilomalla. Jotenkin koko talvi töissä on tuntunut kovin pitkältä, kun ei ole ollut mitään ylimääräisiä vapaita. Ennen saimme töissä vaihtaa lomarahamme vapaaseen ja näin tapasin tehdä. Silloin tuli talven aikana edes pikkasen katkoa työelämään. Totesin, että tuli lomarahat rahana, niin yhtä PA olin silloinkin. Nyt talvilomalla pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja laittaa kuntoon tuo meidän makkari. Katsotaan nyt jos jaksan. Töissä meillä oli perjantaina yksi palkitsemisjuttu eli palkinto oli "Tuiskun ja pakkasen kestävin työkaveri Tammikuu 2012". Yllätys yllätys... minä ja avantouintikaverini Marja, joka työskentelee toisella osastolla, saimme nämä palkinnot. Meidän avantouinti alkoi just hyvään saumaan ja kerrottakoon, että se harrastus jatkuu yhä huhtikuun loppuun. Lisäksihän mä olen koko talven kulkenut fillarilla töihin ja koirat ulkoilutetaan kelillä kun kelillä, että oikeasti uskon, että olenkin yksi pakkasen kestävimmistä työkavereista. Ruotsiksi on hyvä sanonta "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder", mikä on varsin osuva. Mä itse rakastan neljää vuoden aikaa ja sen tuomasta vaihtelusta, enkä haluaisi viettää talviani missään muualla kuin Suomessa. Hmm ehkä -30 asetetta on vähän liikaa. Lisäksi nyt kun sitten palaan töihin loman jälkeen, niin on yksi iso muutos, sillä yksi pitkäaikaisimmista ja rakkaimmista työkavereistani lopettaa työt ensi viikon aikana. Aikoinaan kun olimme vuorotyössä, niin hän työskenteli eri osastolla ja olimme työpareja eli kahdella oli aina sama vuoronkierto. Nyt ollaan viime vuodet tehty samoja hommia ja meidän työpisteet on olleet vierekkäin. Hänen kanssaan aina palloteltu kinkkisiä keissejä. Nyt hän vaihtaa työpaikkaa, joten jään todella ikävöimään häntä työpaikalla, muutenhan tapaamme kyllä.

Koirien yskä on parantunut, mutta eipä niitä vielä ole voinut liikuttaa täysillä, vaan narulenkkejä nyt vielä. Niin siinä sitten kävi, että ylskä kävi koko lauman läpi. Noah oli pahin ja muut saivat sen levempinä. Ikävä kyllä me onnistuttiin tartuttamaan Colin. :( Kuulin, että myös yhdellä toisella meidän treeniryhmän koiralla olisi yskää, mutta me emme ole sitä koiraa nähneet useampaan viikkoon, että se on saanut tartunnan jostain muualta kuin meiltä. 

Ensi tiistaina ajelenVaasaan, että vihdoin saan mun Caddyyn veräjät, että saan pitää luukkuja auki kun koirat on autossa. Tai en niitä vielä saa mukaani, vaan ne nyt tehdään auton mittojen mukaan ja sitten saan hakea ne kun ovat valmiit. Ne on mielestäni ehdottomasti must. Sitten saa myös vähän tilaa tavaroille, kun koirat on nyt vallanneet koko takaosan. Siihen penkkien väliin viritin vain esteen, etteivät pääse etupenkille. Enya ja Apassi on autossa ollessaan tehnyt selvää muutamasta taluttimesta, kun saaneet ne suuhunsa. Hmm ehkä ne oli sitä mieltä, että talutinvalikoima oli aika uudistaa. Pääsiäislauantaina menen Sulvalle kennel Allt Omin treeneihin. Olin siellä treenaamassa heitä joskus kun koirat oli nuoria ja nyt sain kutsun mennä sinne. Katsotaan nyt otanko omia koiria sitten mukaan. Todennäköisesti yskäriski on jo ohi sillon.

Muutoin on lisäksi vähän aktiviteettia tiedossa. Erkkari lähestyy ja tänään olikin näyttelytoimikunnalta tullut meiliä, että haluanko esittää Poppyn jälkeläisluokan erkkarissa. Sehän voi olla ainutkertainen tilausuus, joten vastasin myöntävästi. Jälkeläisluokat ovat epävirallisia ja niitä järjestetään yleensä erikoisnäyttelyiden yhteydessä. Poppyn jälkeläisluokassa taitaa olla siis Noah, Nemo, Meri ja Apassi. Perjantaina lähti näyttelyilmot Kaustisen ja Teerijärven ryhmänäyttelyihin 28. ja 29.4.2012. Sinne  ilmoitin Noahin ja Merin. Päivi ja Meri tulee tänne pitkäksi viikonlopuksi silloin. Ajatuksissa on, että treenaamme Storm-pentueen kanssa täällä 1.5.2012. Lisäksi järjestetään ryhmänäyttely Kauhavalla ja Pietarsaaressa 5.5. ja 6.5.2012. En ole vielä ilmoittanut, mutta todennäköisesti Poppy ja Noah pääsee sinne. Siru on ilmoitettu Pietarsaaren ryhmänäyttelyyn. Lisäksi Kristan kanssa keskuteltu, että Sade tulisi tänne ja osallistuisi noihin. Lisäksi on pikkuhiljaa lyötävä lukkoon myös Länkkäreille pentutreffipäiviä. Tarkoitus on että treffaamme ja sitten annetaan kotiläksyjä ja sitten uudet treffit. Kesällä on lisäksi jossain vaiheessa tarkoitus tehdä niille terveystutkimukset. 

Meidän hyppytekniikka coach Ulla Kaukonen on saapumassa maisemiin 21. - 22.4.2012, joten osallistumme hänen treeniin Noahin kanssa. Höh samaan aikaan olisi myös Kennelliitto järjestänyt jalostusneuvojien jatkokurssin Espoossa, missä taas erittäin mielenkiintoisia aiheita. Katsotaan mitä Ulla sitten sanoo, että olemmeko edistyneet ja mitä kotiläksyjä taas saamme. Enyan ja Apassin kanssa voisi myös aloitella tekniikkatreenejä nyt kesän korvilla. Agikisoja on täällä meidän nurkilla tulossa, mutta täytyypi katsoa mihin ilmoittaudumme.

Muuten noutotreenit on olleet aika minimissä. Ehkä sitä taas saa inspiraatiota kun lumi lähtee maasta. Apassin luovutukset näyttävät nyt olevan mallillaan ja Enya on myös ihan ok. Ne aiemmin räkivät pikkasen liian nopsaan. Jep, itse laitan noutotreenit siinä vaiheessa jäihin, koska kyllähän nuo heitettyjen perään ihan varmasti lähtee kun ovat noutajia. ;) Nyt olen niille kertonut mitä pitää tehdä ja hiottu luovutuksia. Nyt kun ne rupeavat olemaan mallilla, niin voidaan edetä muiden asioiden kanssa. Itse olen sitä mieltä, että ennenkuin koira luovuttaa käteen, siis nyt kun niillä kuitenkin on se mielenkiinto damiin, niin en tee mitään muuta niiden kanssa. Joka kerta kun luovutus epäonnistuu, niin se vahvistaa ei toivottua käytöstä ja muodostuu tavaksi -> isompi työ karsia sitä pahetta sitten pois. Lisäksi uskon, että varsinkin Apassin kanssa saan tehdä myös passivisuuden kanssa töitä, ettei sinkoa kaiken perään mitä heitetään. Hallilla on nimittäin ollut hyvin hereillä, kun muita koiria on palkattu heittopalkkioin. On aina taatusti huomannut missä lentää. Hiljaa hyvä tulee, kun meillä ei ole mihinkään kiire. Meillä on myös yksi kurssi tiedossa, kun Fontellin Sanna tulee meitä kouluttelemaan 12. - 13.5.2012. 

Niin ja sitten olen saanut hyvän tarjouksen kennelfleece takeista, eli laittelen piakkoin kasvattien omistajille postia kunhan brodeerauksen hinta varmistuu. Katsotaan sitten miltä valmiit takit näyttävät. :)

Paljon on aktiviteettiä näin kevään korvilla, mutta nyt nautin talvilomasta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti