Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Terveystutkimuksissa

Länkkärit on nyt sitten Vilmaa lukuunottamatta tutkittu. Tähän mennessä ainakin näytti oikein hyvältä, mutta nyt sitten odotellaan lonkka- ja kyynärpäätuloksia sekä Suomen, että Ruotsin Kennelliitosta. Hehän sen arvion aina sitten viimekädessä tekevät. Tässä kuitenkin muut jo viralliset tulokset:

E. Captain Apache polvet 0/0, silmät ok
E. Fistfull of Dynamite polvet 0/0, silmät ok
E. Rio Grande polvet 0/0, silmät ok
E. Cat Ballou polvet 0/0, silmät ok
E. Shenandoah polvet 0/0, silmät distichiasis, silmämuutosten vakavuus: lievä

Skipp kävi tutkimuksissa Ruotin puolella maantaina, mutta siltä tutkittiin vain lonkat ja kyynärpäät. Pyysin Lottaa tarkastamaan, että voidaanko polvitutkimus tehdä. Ikävä kyllä sillä klinikalla ei ollut polvien tutkintaan osaamista, eikä myöskään silmien tutkimukseen. Silmät joudutaan vielä jossain vaiheessa siltä tutkimaan ja samalla hän tarkastaa, josko sillä klinikalla on polvi tutkimuksiin osaamista. Aika hassua että on noin rajoitettua missä polvia siellä voi tutkia, sillä Suomessahan polvet saa tutkittua lähes missä klinikalla tahansa. Sehän on aika harvinaista, että Ruotsissa flatilla on edes polvet tutkittuna, joitakin yksittäisiä löytyy avelsdatasta. 

Haluan taas osottaa ison kiitoksen kasvattieni omistajille, jotka tutkituttivat koiransa. Kiitos Liisa, Anna-Maria, Lotta, Nina & Jonas!!! Olen kovin iloinen, että kasvattini omistajat ymmärtävät kuvauksien tärkeyden. Toisaalta itse kerron jo siinä vaiheessa kun pentua kysellään minulta, että koirat on kuvattava ja jos tähän ei halua sitoutua, niin silloin voi kääntyä jonkun muun puoleen... Pyrin myös järjestämään kimppakuvauksen, niin siellä tulee sitten kaikki tarvittavat tutkimukset tehtyä. Minulla on yhteensä 28 kasvattia ja nyt niistä 27 kpl on tutkittuja, enkä epäile, etteikö viimeistäkin tutkita, sillä omistaja on itse eläinlääkäri. ;) Kahden tulokset eivät tule noutajatietokantaan näkyviin, sillä Topi ja Skipphän asuvat Ruotsissa. Tutkimus ei ole tärkeää vain minulle tai uroksen taustajoukoille, vaan kyllä se palvelee koko rotua. Lisäksi omistaja saa tietoa koiran terveydentilasta. Jos haluaa harrastaa koiransa kanssa eri lajeja, niin tärkeää että luusto on kunnossa ja koira kestää kovaa käyttöä. Tietty voi ilmaantua jotain muuta joka rajoittaa harrastamista, mutta ainakin lähtökohdat on paremmat kun on ainakin kuvaukset tehty. En ymmärrä, että voidaan mainostaa terveitä koiria, jos kasvattien kuvausprosentti on kovin alhainen. 

Ennätettiin me pikkasen tehdä treeniäkin. Liisa tuli sunnuntai-iltana tänne ja kävimme tekemässä pikkasen markkeerauksia Iidan, Enyan ja Apassin kanssa. Hyvin kaikki tekivät. Enya ja Apassi tarvitsevat malttia, varsinkin Apassi. Enya ehkä markkeerasi täsmällisimmin, mutta ei muutkaan mitään huonoja ollut. Teimme markkeeraukset maalla ja kuuma keli hieman läkähdytti koiria. Treenin jälkeen kiersimme vielä kaikkin koirien kanssa reilun tunnin metsälenkin. Hyvin meni, vaikka koirat eivät olleet ennestään tuttuja toisensa kanssa. 

Eilen myös Neon kanssa tehtiin pikku treeni ja Nina & Jonas saivat mukaansa kotiläksyjä. Hyvin Neo teki ja palauttaa vauhdilla, mutta luovutuksissa on edelleen hiomista. Ohjaajan onkin muistettava oma ruumiinkieli palautuksissa ja luotettava koiransa. ;) Koska keli oli huono, niin pidimme treenit lyhyenä ja tulipahan Neo samalla myös saksittua.

Nyt on mentävä saksimaan Teddy ja Noah, että niitä kelpaa viedä näytille Ruotsin puolelle. ;) Melkoisia karvakasoja ovat... Lisäksi on pakattava kamat. Kotiin jääville koirille laitettava ruuat valmiiksi, että Miku saa vain sulattaa ja antaa ne niille. Auto on parhaillaan huollossa, että ei jätä naisia pulaan tien päälle. Matkakuumetta pian pukkaa. :D


2 kommenttia:

  1. Onnea kasvattien hyvistä terveystuloksista, toivottavasti luustokuvaustuloksetkin ovat priimaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Sitä kun koskaan ei tiedä mitä tuleman pitää ja sopivatko vanhemmat toisilleen, vaikka ovat itse terveitä. Nyt vielä odotellaan tuloksia Kennelliitosta. Jännittävää on. Terveisin Anna

    VastaaPoista