Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Terveys- ja koetuloksia

Nyt vihdoin on saapuneet terveystulokset Kennelliitosta kaikkien muiden paitsi Neon osalta. Täytyy sanoa, että Oma Koira tietokanta tosiaan nopeuttaa tulosten saapumista. Aikamoinen viive kennelliitossa on sillä silmä ja polvituloksia ei ole vielä kirjattuna KoiraNet jalostustietojärjestelmään, vaikka nyt siellä jo on nuo lonkkatulokset. Kas tässä:

E. Captain Apache lonkat: A/A ja kyynärpäät 0/0
E. Rio Grande lonkat A/A ja kyynärpäät 0/0
E. Cat Ballou lonkat B/A ja kyynärpäät 0/0
E. Shenandoah lonkat A/A ja kyynärpäät 0/0

Nyt on länkkärit Vilmaa ja Skippin silmiä ja polvia lukuunottamatta tutkittu ja hyvältä näyttää. Mikä helpotus se aina on, koska koskaan ei tiedä mitä tuleman pitää. :)

Pojat kävivät eilen 25.8.2012 Kuortaneella starttaamassa nome-kokeessa laihoin tuloksin. Se mikä oli helpottavaa nähdä, että Teddyn selkä liikkumisesta päätellen taitaa olla kunnossa, sillä tuolla oli kahluusyvyistä vettä ja se liikku siellä hyvin ja laukkaamalla. Koe suoritettiin parityönä ja Noah oli omista koiristani ensimmäisenä vuorossa. Parin molemmat koirat menivät starttipaikalle saman aikaisesti ja matalammalla numerolla oleva koira pistettiin hakuun. Toinen jäi odottamaan, että toisen haku oli käynnistynyt ja sitten toiselle koiralle tuli kakkosmarkkeeraus. Noah aloitti kakkosella ja Teddy haulla. Kakkosmarkkeeraus oli ihan basic eli veneestä molemmille puolille heitot. Vähän kaislaa ja ruohoa välissä ja pudotukset taisi olla aika lailla avoveteen. Molemmat saivat nämä ylös. Teddy tapansa mukaan haki ensiksi heitetyn ensiksi ja sitten vasta toiseksi heitetyn, mutta ei mitään ongelmaa muistamisessa. Kun olin jo lähettänyt toiselle, niin tuomari tuli sanomaan, että Teddyllä oli mennyt valitettavasti toinen kulmahammas läpi riistasta, joten joutuu nollaamaan suorituksen. Ei mällännyt riistaa millään lailla, mutta laukkasi ja hyppeli riista suussa kahluusyvyisessä vedessä, joten siinä ehkä voi herkästi mennä hammas läpi. Luutavasti työtapaturma. Tuomarin mukaan tuohon ei kannata kiinnittää huomiota, mutta hän vain valitettavasti joutui nollaamaan. Hänen mukaansa lintu ei ollut murskaamalla murskattu.Teddyllähän on aina tiukka ote riistoista ja voi olla, että kuitenkin parityökin aiheutti sille vielä lisästressiä, vaikkakaan ei näyttänyt olevan stressaantunut. Kun se starttasi päivän toiseksi viimeisenä koirana, niin saattaa myös olla, että linnutkaan ei siinä vaiheessa ole ihan priimoja. Nyt se ei lainkaan pallotellut riistaa ja toi ne hyvin, ettei yhteistökään näyttänyt tökkivän. Tämä on tätä... Hakuruudussa Teddy teki aivan loistavaa työtä ja sai kaikki riistat talteen ilman mitään kommervenkkejä. Noah aloitti haun tosi hyvin ja liikkui hyvin siellä kaislikossa, että ajattelin, että viideskin riista tulee sieltä ylös, mutta ei ollut edennyt tarpeeksi ja koukkasi väärälle alueelle, josta kutsuttiin pois. Noah tekee tosi hienoa hakua, mutta sillä aina se viimeinen tuottaa työtä. Kun se hakeutuu väärälle alueelle ja se kutsutaan pois, niin sen motivaatio selvästi laskee, kun sitä painetaan sellaiselle alueelle josta on ehkä omasta mielestään käynyt. Ohjaus oli sitten viimeinen tehtävä. Teddyhän ei ohjaukseen jatkanut ja Noahillakin se epäonnistui. Ohjauksessa koiran piti edetä markkeerauksien ja hakualueen välistä. Oli aika pitkä avoimen luokan ohjaus. Vene ja markkeerauspaikka häiritsi Noahia siinä määrin, että ei edennyt tarpeeksi. Kuunteli kyllä ja otti signaaleja, mutta kuitenkin sitten aina koukkasi väärään suuntaan. Sain lähettää toisen kerran ja silloin eteni paremmin, mutta sitten jäi jumittamaan toiselle puolelle. Lisää häiriötreeniä siis... Paska reissu mutta tulipa tehtyä... Niin kokeessa tuomaroi Jyry Tuominen. Tässä arvostelut:

Noah AVO-3:
Haku: Koira tekee melko pitkään näyttävää ja tehokasta hakua, mutta lopussa teho laskee selvästi.
Ohjattavuus: Koira etenee lyhyen matkaa ohjattuun suuntaan, jonka jälkeen se ei enää etene ja tehtävä jää selvittämättä.
Paikallistamiskyky: Koira muistaa molemmat pudotukset. Toisen noutaa suoraviivaisesti ja toisen kohdalla tekee tiukan metsästyksen, jonka seurauksena sekin löytyy.
Riistan käsittely: Varmat otteet, hyvät luovutukset.
Yleisvaikutelma: Melko innokas työskentelijä, jonka puutteet haun loppuvaiheen tehokkuudessa ja ohjattavuudessa vaikuttavat palkintosijaan.

Teddy AVO-0:
Haku: Koira työskentelee hyvin itsenäisesti ja löytää kaikki riistat.
Paikallistamiskyky: Koira selviytyy tehtävästä itsenäisesti.
Riistan käsittely: Varmat otteet, huolelliset luovutukset. Valitettavasti markkeeraustehtävässä rikkoo toisen linnun.
Yleisvaikutelma: Tehokas työskentelijä, jonka hyvä suoritus kaatuu riistankäsittelyvirheeseen.

Nyt on pojilla vielä kaksi koetta tälle kaudelle ensiviikon flattimestaruus ja sitten meidän oma koe syyskuun puolessa välissä. Eipä ole ollut tämän kauden tuloksissa mitään hurraamista. Ehkä olisi helpompi aloittaa keräämään postimerkkejä...

Poppy kävi hyppelemässä agilityskisoissa 19.8.2012. Meidän omat kisat jossa tuomaroi ruotsalainen tuomari Timo Vertanen. Hänellä oli mukavia ratoja, joissa ohjaaja todellakin sai pistää tossua toisen eteen, kun esim yhdelläkin radalla oli 5 suoraa putkea, jotka tehtiin useampaankin kertaan. A-radalta otimme Poppyn kanssa hylkäyksen. Voinkin todeta, että se oli minulta todella huonoa ohjausta, että peiliin saa katsoa. Olin B- ja C-radalle sitten vähän herännyt ja tehtiin varsin kivat radat ilman ratavirheitä, mutta valitettavasti meidän aika ei ihan alittanut ihanneaikaa. C-radalla ohjasin niin kepeille, että Poppy ei ihan ennättänyt hiffaamaan mitä tarkoitin ja siinä meni muutama kallisarvoinen sekunti. Olisi yhtähyvin voinut olla kielto, mutta ei ylittänyt esteen linjaa, että söi vain meidän aikaa. Kyllä täytyy todeta taas, että koira oli ihan loistava, mutta peiliinhän sitä aina saa katsoa kun agikisoissa töppäilee. Koirahan tekee just niin hyvin kun me ohjaajat sitä ohjataan. Edellyttäen tietysti, että koira on motivoitunut tekemään ohjaajan kanssa töitä ja ohjaajan tehtävähän on tässäkin motivoida koira tekemään...

Poppyn tulokset:
A-kisa HYL
B-kisa 0 vp, aika 1,73 s, sijoitus 3./28.
C-kisa hyppyrata 0 vp, aika 3,40 s, sijoitus 5./28.

Esteet olivat onneksi 55 - 60 cm korkeudella. Tällä tuomarilla ei Poppyn onneksi ollut 65 cm, koska meidän kevään kisoissa Poppyn tekniika huononi niillä huomattavasti. Poppylla on ikää jo sen verran, että harvoin hyppyytän sitä enää treeneissä maksikorkeudella. Noah ei ollut mukana kisaamassa, sillä minulla itselläni oli menoa etten ennättänyt jäämään sen kanssa kisailemaan omiin kisoihimme. Noah on nyt myös hypännyt treeneissä tosi hyvin kun esteitä on nostettu. Noahilla on ollut haasteena etäisyyden ja korkeuden arvointi, että ei lähde hyppyyn liian kaukaa ja on hypännyt esteet turhan korkealta yli. Nyt on hypännyt hyvin. Olen sillä pitänyt rimoja eri koirkeuksilla, että joutuu todella tekemään töitä koko ajan korkeuden lukemisen kanssa. Viime treeneissä teimme sen kanssa "leijeröintiä" eli lähetetään esteille niin, että toinen este on suoritettavan esteen ja ohjaajan välissä. Noah teki ne tosi hyvin. Olin itse vähän skeptinen, että kuinka puomi sujuu, mutta pitäisi vain luottaa koiraansa. Aiemmin pysäytin Noahin puomin ylösmenolle ja luvalla kiipesi, nyt tästä on luovuttu ja näyttää siltä kun Noah sihtaisi ja pamauttaisi tassun puomin alun kontakti alueelle. Puomin lopussa myös pysähtyi hyvin 2 on 2 off asentoon vaikka itse olin kauempana. Jes hieno mies... Noah oli myös vähän hidas A:lla ja jäi ihailemaan maisemia huipulle. Nyt olemme tehneet alastuloa lelupalkalla ja hyvältä näyttää. Vaatii edelleen työtä.. Kädet on siis täynnä työtä koirien kanssa. Nyt kun Enya ja Apassi on terveeksi kuvattuja, niin myös niiden kanssa voisi pikkuhiljaa aloitella agitouhut. Onhan ne jotain tehneetkin jo... Minulla vain on harkinnassa, että ohjaanko Enyaa itse tai rupeaisiko se tekemään agia lainaohjaajan kanssa?!? Enya on nopea ja ketterä koira ja kun sen saa motivoitua touhuun, niin voi olla todella hyvä. Itse en ole niin hyvä. ;) Katsotaan nyt mitä tuleman pitää...

Että sellaista tällä kertaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti