Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Paska reissu....

.... mutta tulipa tehtyä. ;D Siis kyseessä on viime viikonlopun 8.10.2001 WT-koe Oripäässä, joka oli myös flattien WT mestaruuskoe. No ei kai se nyt ihan huono reissu ollut, mutta tulostasoltaan vain hieman laihahko. Perjantai-iltana ajelin täältä Sulvalle Heidin luokse. Aamu kolmelta herätys ja klo 3:30 olimme jo tien päällä. Mukana meillä oli Teddy, Noah ja Soya. Meidän tulostaso oli lievästi sanottuna surkea, koska koko autollinen nollia kerättiin. Lisäksi kasvateistani siellä starttasi Meri, Nemo ja Sade, niin ikään nolla-linjalla. Sinänsä WT on rankka koe-muoto, sillä jos joku rasti menee pipariksi, niin se on armotta nolla. Olihan tuolla kokeessa myös ihan hyviä hetkiä ja sai olla tyytyväinen koiraansa.

Koirien tulokset:
E.Riddle Of Rain "Teddy" AVO-0 (0-0-0-10 = 10 p)
E.Raindancer "Sade" ALO-0 (0-7-17-7 = 31 p)
E.Storm Warning "Noah" ALO-0 (19-0-14-8 = 41 p)
E.Storm Chaser "Nemo" ALO-0 (0-10-0-14 = 24 p)
E.Stormtosseda Sea "Meri" ALO-0 (13-0-12-9 = 34 p)

Nuo pisteet on rasteilta järjestyksessä, mutta esim Teddy aloitti oman kokeensa nelosrastilta. Rastit seuraavanlaiset:

Rasti 1: Metsämarkkeeraus: Noahilla meni metsämarkkeeraus ihan putkeen, en tiedä mistä yksi piste väheni. Teddy taas kaahasi tuosta metristä ohi ja lähti haahuilemaan (ilmeisesti avoimen luokan paukut lähihaussa ennen markkeerausta häiritsi sitä.) Koira pois ja nolla. Sateella tämä meni nollaksi, suoraan markkeerauksella ja oli suunnilleen sitä mieltä, että dami, pöh ja katsoi olisiko parempaa tarjolla. ;) Meri markkeerasi muistaakseni liian lyhkäseksi. En muista mikä tässä oli Nemon kohtalona.

Rasti 2: Lähihaku: Noahin sain ohjattua alueelle, mutta ei keskittynyt tarpeeksi nenätyöskentelyyn alueella, vaikka sain sen aina alueelle. Hakualueen vasemman laidan joku haju kiinnosti sitä kovasti. Teddyä en lähettänyt lähihakuun. En tiedä miksi sillä on tässä nolla, koska sanoin tuomarille, että en lähetä sitä eli itse sen kieltäydyin sinne laittamaan. Nemo teki päivän parhaan lähihaun, mutta jotain virheitä siinä kaiketi kun ei täyspottia. Meri kävi lähihaku alueella ehkä niin paljon, että suhjahti hakualueen nurkasta läpi. ;) Sadekin tässä epäonnistui.

Rasti 3: Markkeeraus ja ohjaus pellolla: Avoimessa luokassa tuli kaksi laukausta markkeerauspaikan luona ja yksi heitto pellolle, niin että heittäjät olivat metsäalueen kulman takana. Teddy noukki markkeerauksen ihan nappisuorituksella ylös. Sen jälkeen oli ohjattava n 45 astetta toiseen suuntaan. Teddypä singahti markkeerauspaikan suuntaan ja sain pysäytettyä, mutta raskasta yhtä kaikki, joten ohjaus jäi hakematta. Olisi pitänyt lähettää ihan selkeästi enemmän ihan toiseen suuntaan. Alokasluokassa ohjaukselle tuli myös laukaus, siis sinnepäin, ettei niinkuin aloluokassa. Noah teki markkeerauksen ihan nappiin. Sen jälkeen kielsin sitä markkeerauspaikallepäin ja käänsin rintamasuuntaa. Suoraan ohjaukselle, mutta oli sillain, että ei täällä mitään ole ja oli menossa markkeerauspaikkaan päin. Pysäytys ja suunnan näyttö uudelleen ja dami talteen. Sade teki tämän hyvin. Merin kanssa Päivi sai vähän äkseerata ja itse asiassa Meri bongasi minut ja Teddyn kauempana tiellä kun kävelin Teddyn kanssa meidän suorituspaikalle. Mutta saivat tosiaan damit talteen aika hyvin. Nemo sai markkeerauksen talteen, mutta ohjauksesta kuului paljon pillitystä ja tuomari totesi, ettei sillä ainakaan itseluottamusta puutu kun haahuili kaukana eli heitti tehtävän lähinnä hauksi.

Rasti 4: Markkeeraus jokiuomalla: Teddy oli yksi noin kourallisesta koirasta avoimessa luokassa jotka sai damin talteen. Sain sille sanoa siinä jokeen menon kohdalla pari kertaa "eteen". Tuo rasti oli siitä kurja, että sitä kadotti koiran totaalisesesti, että ohjaapa sitä sitten. Tosin kyllähän koiran täytyy markkeerata ja itse asiassa tässä sain itse tuomarilta noottia, että olisin voinut nopeammin puuttua asiaan. ;) Hmm markkeeraus on markkeeraus, mutta wt:ssä ideana on dami ylös ASAP. Noahille myös maastonvaihdos asetti rajoituksen. Treenin paikka... Myös muut saivat tämän damin talteen, joskin esim Nemo pudotti damin ennenkuin oli ohjaajan kädessä ja niin taisi olla jommalla kummalla tytölläkin.

No enivei olimme kuitenkin kaikki joihinkin asioihin tyytyväisiä, ettei nyt sentään ihan turha reissu, vaikka tulostaso oli vähän laihahko! Me kaikki saimme arvokasta tietoa, että missä meillä kaikilla on treenin paikka ja nyt tässä onkin pitkä talvi aikaa treenailla juttuja ja olla fit-for-fight taas kevään korvilla. Heidin kanssa meillä oli rattoisa reissu, eikä autossa ollut juurikaan hiljaisia sekunteja. ;)

Sunnuntaina 9.10.2011 oli sitten SNJ:n päänäyttely. Itse en jaksanut sinne koiriani ilmoittaa. Jotenkin näyttelyt omalta osaltani tökkivät eli kiinnostusta niihin ei ole jostain syystä tällä hetkellä pätkääkään. Siellä kuitenkin esitettiin Nemo ja Sade. Nemo sai H:n Agneta Cardellilta. Nemon olisi pitänyt olla maskuliinisempi ja kaikkea olisi saanut olla vähän enemmän. Sade esitettiin Filip Johnssonille ja tulos oli ERI. Sateella oli todella hyvä arvostelu, joskin koira olisi ehdottomasti edukseen muutamaa kiloa hoikempana, koska kyljissä oli tavaraa aikalailla.

Sunnuntaina me sitten puolestamme täällä treenailtiin. Päivi ajoi WT:n jälkeen meille ja jatkoi sitten illalla kohti pohjoista. Olimme Martinan talon viereisillä pelloilla tekemässä markkeerauksia, kun kerrankin oli heittäjiä. Mukana oli Martina ja Colin, Päivi ja Meri, Lotten ja Troy ja minulla oli Poppy, Teddy ja Noah. Poppy oli loistava pentutauon jälkeen. Pitää ottaa vielä sen kanssa itseä niskasta kiinni. Treenien jälkeen me juotiin Martinalla tupari/kihlajaiskahvit. Mukava päivä kaiken kaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti