Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. tammikuuta 2012

ROP-pentu, Vuoden agi-flatti ja vähän tokoilua

On taas todettava, että paljon on aikaa kulunut viime päivityksestä..

Iida (E.Shenandoah) kävi pyörähtämässä Kajaanin tamminäyttelyssä 14.1.2012. Hienosti meni pikkulikalla, koska sai varsin mukavan arvostelun, KP:n ja oli ROP-pentu. Tosin ainoana pentuna sinne osallistui. Hurjasti onnea Liisa & Iida, kovin iloisia ollaan teidän puolestanne!!!

Demi (E. Little Raindrop) taas oli vuoden 2011 "Agility-Flatti" viime vuotisten tulostensa perustella. Varsin hienoja tuloksia parivaljakko tahkosi pitkin vuotta, joskin tulostaso vähän parani kun FI AVA oli saavutettu. Taisivat vähän relata, niin johan tuli rupesi pukkaamaan nollaratoja. ;) Hienoa likat ja suuren suuret onnittelut!

Allekirjoittanut kävi tänään Noahin kanssa tumpuloimassa toko-kokeessa tänä iltana Kannuksessa. Tuomarina siellä Kinnusen Veijo. Tulos ALO-2 ja 151,5 p. Höh... Koira vähän töttöröö ja pää pyöri kuin hedelmäpeli. Ei ihan mennyt kuin Strömsössä... Tässä kuinka kävi:

1. Luoksepäästävyys: 9 (tuomari oli niin kiinnostava, että piti nousta ja mennä vastaan, mitä ikinä ei tee. Lisää treeniä vieraiden ihmisten kanssa.)
2. Paikallamakuu: 10 (ei huomauttamista)
3. Seuraaminen kytkettynä: 8,5 p. (haahuilua havaittavissa ja piti hyvää katsekontaktia kunnes liikkuri kysyi "oletko valmis?" niin koira jo tuijotti muualle. Seuraamisessa ajoittain ok ja sitten haahuilua.)
4. Seuraaminen taluttimetta: 6,5 (ihan hanurista... ai tuolla on tuomari ja mitähän tuolla näkyy... Onneksi tuli käännöksiä ja tempon muutoksia, niin koira vähän havahtui että mitä tapahtui ja kun sai antaa käskyn, niin muisti palaili pätkittäin että muisti mitä oli tekemässä. ;))
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0 (mikä se on, en ole ikinä kuullutkaan moista.. ja jää seistä möllöttämään)
6. Luoksetulo: 10 p. (ei moitittavaa, odotti maltillisti, tuli nopeasti ja siististi sivulle)
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10 p. (ei ongelmaa)
8. Estehyppy: 5,5 p. (hypätessä takajalka osui esteeseen ja liikkui kun kävelin koiran luokse ja istuutui vasta toisella käskyllä)
9. Kokonaisvaikutus: 8,5 p.

No niin nyt sitten lauantaina osallistumme Alatalon Vapun motivointiklinikalle, jonka agijaostomme järjestää. Katsotaan millaisia vinkkejä ja ideoita saamme sieltä. Varmasti sieltä saa myös mukaansa jotain käyttökelpoista tokoa ajatellen.

Mulla kävi nyt kokeen jälkeen mielessä, että ehkä ensi viikonloppuna vaihdan Noahin ja Apassin paikkoja tokoryhmissä, niin että Noah saa treenata vieraiden koirien ja ihmisten kanssa ja Apassi saa tulla Noahin ryhmään. Ryhmä jossa olemme treenanneet Noahin kanssa on ollut kasassa ja pari vuotta, niin se ei ole mitään uutta. Meillä on tosiaan viikonloput täynnä aktiviteettiä. Lauantain aamun aloitamme Noahin kanssa agin hyppytekniikka treeneillä. Treenien jälkeen lähdemme yleensä metsälenkille koirien kanssa. Nyt viime lauantaina meidän lenkiltä ei puuttunut vauhtia tai säpinää, sillä teimme tekniikka treenien jälkeen Ankin ja puudeli-liigan kanssa treffit metsään. Saapastelimme siellä lumessa n 1,5 h. Pieni lauma mukana kun oli 7 flattia ja 5 villakoiraa. Ankilla oli kamera mukana, joten katsotaan jos saan pihistettyä jossain vaiheessa muutaman kuvan tänne, koska oli laumamme melkoinen näky varmasti. ;) Sen jälkeen kotiin hetkeksi ja sitten pennut autoon ja paikallisen PK-jaoston toko-treeneihin. Ensin on vuorossa Apassi. Muut koirat ryhmässä on pidemmälle ehtineitä kuin Apassi, mutta me teemme juttuja ihan oman osaamisen mukaan. Pääasia, että se oppii tekemään töitä muiden läsnäollessa. Varsin mukavaa on ollut. Sen jälkeen koiran vaihto ja vähän kokemattomien ryhmään Enyan kanssa. Siinä ryhmässä on paljon enemmän koiria, mikä on myös Enyalle varsin terveellistä. Tämä oli nyt toinen treenikerta pentujen kanssa. Olin oikein tyytyväinen Enyaan, sillä kun teimme luoksetuloa, niin pysyi rauhassa paikalla, tosin matkalla pari kertaa käännyin ja kehuin sitä. Sitten luoksetulo "koirakujan" läpi. Tuli vauhdilla luokse vaikka muut koirat oli lähellä. Hyvä hyvä. Apassilla paikalle jääminen on hieman haastellisempaa kun on vähän malttamattomampi joissakin asioissa. Tämän jälkeen onkin sitten sellainen fiilis, että koiraharrastuskiintiö on täynnä. ;)

Sunnuntaina sitten Noahin toko-ryhmä treenaa päivällä. Lenkki täytyy siis ajoittaa aamupäivään. Viime sunnuntaina olimme taas kavereideni ja Benno serran kanssa lenkillä ja nyt mukana oli myös 1,5 v urosflatti Ben. Tosi hyvin meni, kun ensin päästin Teddyn tekemään sen kanssa tuttavuutta ja kun se oli ok, niin sitten vasta Noah pääsi tervehtimään. Noah ei siitä myöskään välittänyt pätkääkään, vaan se juoksenteli omia polkujaan. Ben tosin sai pari kertaa Siniltä huutia. Sini kun ei juurikaan piittaa vieraista koirista ja se erehtyi tekemään tuttavuutta Sinin kanssa, reppana. ;)

Illalla meillä oli sitten vielä agitreenit. Colinhan on nyt meidän ryhmässä. Meillä oli sunnuntaina vähän kimurantteja ohjauskuvioita. Me tehtiin käännöstä, jota kutsutaan "Jaakotukseksi" eli koira ohjataan esteen yli ja sitten käännytään ympäri tavallaan vasten, jotta saadaan koira kääntymään tiukasti,  kun matka jatkuu toisen suuntaan. Hyvin meni treenit molemmilla pojilla. Ensi viikolla sitten tuota käännöstä sovelletaan radalle. Jännää! Hmm Noah on ilmoitettu Lapuan agi-kisoihin 4.2.2012. Tuo on myös Rosan syntymäpäivä, kun sillä tulee 10 v mittariin.

Apassi, Enya, Meri ja Noah on ilmoitettu Lohjan näyttelyyn 12.2.2012. Oli muuten tosi kätevää tehdä ilmoittautuminen Omakoiran kautta. Rosankin olisin ilmoittanut sinne, mutta sinne ei päässyt yli 10 v. vetskut ilmaiseksi, booring. Niin sitten pihistelin vähän, enkä raaskinut ilmoittaa sitä. Ehkäpä pääsee jonnekin muualle, jos vain pysyy hengissä!

Nyt pikkuhiljaa pitää taas hilppaista, kun rupeaa olemaan treffien aika, Nukku-Matin kanssa siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti