Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Terveystutkimuksissa...

Taas aikaa vierähtänyt viime päivityksestä ja ajattelin, että laitan pari erillistä kirjausta ja omaa otsikkoa viimeisimmistä tapahtumista, kun ne tulee näin jälkikäteen. Keskiviikkona 18.7.2012 kävimme terveystutkimuksissa Kokko-Vetissä. Silloin tutkittiin Merin silmät ja Pemulle tehtiin täydellinen terveystutkimus. Ensimmäinen Länkkäri siis tutkittu. Huh sitä jännitystä! Tahdon osoittaa suuret kiitokset Samille ja Annelle kun tutkitutte Pemun! Voin vain todeta, että minulla on tähän asti ollut tuuri pennunostajieni suhteen, sillä kaikki ovat sitoutuneita tutkituttamaan koiransa. Tänä päivänä se ei ole ihan pieni kustannus mikä siihen tutkimukseen menee. Ihmiset haluavat terveitä koiria ja kuinka ihmeessä voi sanoa kasvattavansa terveitä koiria, jos koiria ei kuvata. Onhan tosin koiran terveys muutakin kuin luustotutkimukset. Eihän aina tule hyvää vaikka käyttäisi kuinka terveitä vanhempia ja sukuja. Mutta kyllähän se on niin, että turha paukuttaa henkseleitä, että terveitä ovat jos niitä ei ole tutkittu. En myöskään ymmärrä sitä, jos huonoja tuloksia ei lähetetä huonontamaan tilastoa... Se vain on sitä elämää...

Merin silmät olivat kunnossa, mutta Taina kysyi, että onko sillä ollut haava silmässä. Sanoin, etten muista kyllä nyt näin suoralta kädeltä. Hän sanoi, että vasemmassa silmässä oli arpi pinnassa. Puhuimme tästä myöhemmin Päivin kanssa ja olihan sillä ollut viime talvena silmävamma. Ja kun sanoi, niin se muistui myös mieleeni. Vilkkuluomi oli silloin peittänyt silmän ja siristeli silmää. Se käytettiin eläinlääkärissä silloin, mutta ei havaittu haavaa siellä. Rosallahan oli kerran myös sama juttu, niin sillä se silmä puudutettiin ja laitettiin väriaine, jolla haava siellä tuli esiin. Näin ei tehty Merille, eikä tuota haavaa löytynyt, mutta hyvä kun ei ollut pahempi vamma. Pemulta löytyi toisesta silmästä ylimääräisiä ripsiä. Eipä ole sen elämää haitannut vielä koskaan, mutta sehän on hyvä tietää kuitenkin. Sillä jos silmä oirehtii, niin syynä voi olla ylimääräiset ripset jotka hankaavat. Nyt näillä näkymin ei ole onneksi hätää. Polvet olivat kunnossa. Kyynärpäät olivat myös ok. Lonkassa toisella puolella oli hieman löysyyttä ja katsotaan mikä on Kennelliiton tuomio asiassa. Eivät ne niin huonot olleet etteikö koira niillä lonkilla pärjäisi tätä elämäänsä. Nyt vain odotellaan tuloksia kennelliitosta.

Tulokset:
E. Stormtossed Sea silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
E. A Thunder Of Drums, silmät: Distichiasis, silmä muutosten vakavuus lievä, polvet: 0/0.

Enya, Apassi, Iida ja Rambo tutkitaan 6.8. ja Neo tutkitaan 7.8. Katsotaan sitten milloin Vilma ja Skipp tutkitaan.

Emme sitten ennättäneet käymään Match Showssa täällä Pietarsaaressa, kun eläinlääkärissä venyi niin kauan. Colin siellä oli edustamassa ja sen sijoitus oli punaisten neljäs. Me sen sijaan mentiin Poppyn agiharkkoihin sitten myöhemmin illalla. Me tehtiin oikein hyvä rata silloin, että oli oikein hyvä treeni. :)

Niin ja nyt Pemu reppana toipuu käärmeen puremasta. Käärme pääsi sitä tuikkaamaan kuonoon. Onneksi toipuminen on hyvässä vauhdissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti