Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Hoitokoira talossa ja treenitreffit


Kiirettä pitää näin kesäaikaan. Tällä hetkellä talossa on taas seitsemän koiraa. Sijoitusnarttuni Meri tuli hoitoon reilu viikko sitten. Mielestäni tulevaa mahdollista tulevaa pennutusta varten on hyvä, kun viihtyy täällä. Meri on sopeutunut erittäin hyvin tähän minun koiralaumaan ja käyttäytyy tosi fiksusti. Onhan se tosin on vieraillut täällä suht usein muutenkin treenien merkeissä. Ensimmäisenä päivänä kävimme Päivin kanssa yhdessä aamulenkillä, jonka jälkeen minä lähdin töihin ja Päivi palasi kotiin. Kun tulin töistä, niin otin Enyan (joka juuri lopettelemassa juoksuaan, eikä ollut vielä lenkkeillyt poikien kanssa juoksun jälkeen…), Poppyn ja Merin lähteäkseni ulos niiden kanssa. Tässä tilanteessa näki, että Enyaa vähän jännitti vieras koira. (Apassihan on uros, joten sen mielestä uusi lady laumassa on vain jännä juttu….) Kun laitoin sille narun kaulaan se vähän ärähti Merille. Tuo on asia jota en siedä, joten mainitsin Enyalle tästä asiasta, että minä määrään tahdin ja täällä ei äristä… Tämän jälkeen se rauhoittui, kun huomasi, että hänen ei tarvitse olla Merin suhteen varuillaan. Mä tulkitsen sen käytöksen niin ja myös keskustelin ystävättäreni Minna kanssa tästä kun tapasimme tänään aamulenkillä. Eli Enya kokee vieraat iholle tulevat koirat ahdistavina kun se on narussa, eikä pääse pois tilanteesta. Koskaan sillä ei ole ollut konfliktia kun ollaan lenkkeilty vieraiden koirien kanssa. Ja Minnakin oli sitä mieltä, jos se olisi aggressiivinen, niin se ei olisi niin cool muutoin laumassa. Nytkin nähdessämme, niin mulla oli koko 7:n koiran lauma mukanani ja Minnalla oli oma koiransa mukana. Kyllä mä olen sitä mieltä, että oman lauman kanssa pitää tulla toimeen, enkä ainakaan itse haluaisi joutua koko ajan valvomaan koiriani, ettei ole toisen kimpussa kun silmä välttää…

Merin täällä ollessa olen sitä myöskin treenannut jonkun verran. Se on mielestäni toiminut varsin hyvin minun kanssa ja kyllä treenikaverini Lotten oli myös sitä mieltä, että se on ollut hyvä. Päivi on tehnyt sen kanssa oikein hyvää työtä. Olen sen kanssa menossa starttaamaan nome-kokeeseen 22.7. Jännää. Sittenpä on totuuden hetki, että miten hyvin Päivi on sitä treenannut ja miten hyvin toimii minun kanssa yhteistyössä. ;D Treenatessa huomasin, ettei juurikaan vedessä kuunnellut pilliä. Olin tämän huomatessani vähän sitä mieltä, etten rupea sitä sekoittamaan pillisulkeisilla. Se toivottavasti menee linjaa niin hyvin, että siihen ei tarvitsisi puuttua. ;) Nyt olen ohjauksissa tehnyt sen kanssa motivoidusti ja muistikuvaa häivyttäen, mutta huomattavasti pidemmillä matkoilla kuin alokasluokan tehtävissä on. Markkeeraukset on sillä olleet suht jees. Jälkikin meni helposti ja riistan kanssa on ollut ok. Nyt viikonloppuna pitäsi tehdä hakua vähän haastavammassa ympäristössä. Olin viime vuonna samaisessa kokeessa starttaamassa ja siellä hakualue koitui kohtaloksi monelle, kun siellä oli paljon suopursuja. Ei ainakaan ole nyt ollut Merille ongelma. Katsotaan sitten noin viikon päästä kuinka meidän käy.

Viime viikon sunnuntaina 8.7. pidimme pienimuotoiset treenit Länkkäri-pentueelle. Teemana oli taipparit, joskin koirille soveltuvana versiona. Enyan ja Apassin lisäksi paikalla oli Iida ja Pemu. Aloitimme päivän ihan perusnoudolla (markkeeraus) metsässä ja siihen sitten lisättiin myös paukku starttipistoolilla. Kaikki suhtautuivat positiivisesti paukkuun eli valpastuivat selvästi. Iidalle markkeerauksen putoamispaikka oli hakusessa eli heitti turhan nopeasti haulle, joskin jalat vei turhan nopeasti tässä tehtävässä. Sillä oli hyvä haku ja käytti hyvin tuulta hyväkseen, joten ei ihme, että käytti sitä hyväkseen myös tässä tehtävässä. Pemu oli petrannut käytöstään huomattavasti ja olin oikein tyytyväinen sen edistymiseen. Malttia lisää ja edelleen luovutuksien ja palautusten hienosäätöä. Enya ja Apassi markkeerasivat aika hyvin, mutta ilman muuta malttia tarvitaan lisää.

Näiden tehtävien jälkeen halusin nähdä miten ne suhtautuvat uimiseen ja veneeseen. Iidahan tuli jo lauantaina paikalle kun olimme treenailemassa vesijuttuja Lottenin kanssa. Silloin Iida lähti uimaan innokkaasti, mutta melkoista läiskyttelyä sen uiminen oli. ;D Teki silloin muutaman noudon veneestä. Sunnuntaina sen uintitekniikka oli parantunut huimasti, uskomatonta. Pemu oli erittäin varma ja hyvä uimari. Koska sillä on petrattavaa luovutuksissa, niin minä pistin Samin riisuutumaan. ;D No en sentään ihan kokonaan. Onneksi hän oli varautunut sellaisilla housuilla, josta lahkeet irtoavat. Hän sai mennä vedestä vastaanottamaan Pemun siihen syvyyteen, jossa Pemun jalat ei vielä ota maahan, jotta ei lähde kaartelemaan… Hyvin meni. Teimme ensin ihan vain dameilla pari vesinoutoa ja myöhemmin saivat noutaa telkää ja lokkia. Iida vähän vierasti lokkia, mutta otti sen kuitenkin. Lisää lokkitreeniä Iidalle, kuten myös muillekin, että ottavat kunnon otteen itse linnusta eikä vain siivestä. Piknik lounas sitten nautittiin maastossa.

Tämän jälkeen tehtiin vähän hakua. Iidalle, Enskalle ja Apsille tehtiin ihan variksilla ja Pemulle dameilla. Pemun kanssa oli tehty yhden damin piilotusta . Hakuruudusta se palautti ja luovutti hyvin. Tämän jälkeen sille tehtiin variksella vain pari muistia, jotka meni todella hyvin. Iida oli todella hyvä hakuruudussa, mutta vaatii vielä riistaan totuttelua ohjaajan läheisyydessä eli oli vähän hätäisempiä luovutuksia riistalla. Otti spontaanisti ja hyvällä otteella. Enska ja Apsi teki suht hyvin, mutta ne eivät olleet ihan parhaimmillaan juuri silloin ja ne vaativat vielä hieman kestävyyttä työhönsä.

Lopuksi vedimme vielä Pemulle ja Iidalle jäljet. Iidalle ensin lyhyemmän ja toisen pidemmän. Hyvin tuli kani talteen. Taisi Liisaa jännittää enemmän kuin Iidaa tuo jälki. ;) Pemulla taas oli pieni epävarmuus ensimmäisellä jäljellä eli pieni mörkö tuli kuvioon, jokin saimme sen karkoitettua aika hyvin tekemällä useamman lyhyen jäljen kanilla. Lopuksi sille tehtiin vielä pitkä muisti kanilla. Toisaalta Pemua ajatellen oli hyvä, että se vähän aristi, niin eipä uskaltanyt pönttöillä. Palautukset sujui riistalla eli ihan hyvä, ettei ego ollut niin suuri silloin. Tosin olen sitä mieltä, että jos nouto ei ole kunnossa niin silloin ei tehdä riistalla kuin hallitusti. Pemun kanssa saa tehdä töitä damien kanssa ja näyttää riistaa hallitusti. Oli harmi, että muita ei ennättänyt paikalle, mutta toisaalta meillä oli tosi tehokas päivä. Kasvattajana voi vain olla tyytyväinen noihin ipanoihin. Se mikä on todella positiivista, niin niillä oli kaikilla rauhalliset ja pehmeät suut. Yhdenkään kanssa ei tarvinnut nyt viikonloppuna pelätä, että pistäisi riistan päreiksi. Hieno homma, josta on hyvä jatkaa! Suurkiitos Pemun ja Iidan kotijoukoille, että tulitte tänne treenailemaan, että näin missä mennään. :) Paljon valokuvia päivän aikana otettiin ja yritän saadan ne päivitettyä koneelle ja nettigalleriaan.

Enyan ja Apassin kanssa on nyt vähän puuhasteltu pikku juttuja pitkin viikkoa. Niillä on taipparistartti 21.7. Apassi on aamupäiväryhmässä ja Enya on iltapäivä ryhmässä. Eilen tein suopursukossa hakua pikkudameilla. Menen taippareihin niiden kanssa luottavaisin mielin, koska mikään osa-alue niillä ei treenatessa ole ollut heikko. Olen niihin ollut viime aikoina enemmän kuin tyytyväinen ja todellakin pidän niiden tyylistä tehdä töitä. Olen ollut niiden rauhalliseen riistan/damin käsittelyyn enemmän kuin tyytyväinen. Vaikka niissä on ruutia ja saattavat odottaessa äännellä, mutta itse olen sitä mieltä, että mielummin vähän ääntä kun pistää riistan p*llunpäreiksi. Meillä Sini on täysin hiljainen koira, joka ei ole koskaan ääntä päästänyt treeneissä, mutta toisin on riistan käsittelyn laita, valitettavasti. Katsotaan sitten mitä mieltä tuomari on Enskan ja Apsin ominaisuuksista. Startti on aina jännittävä, että koskaan ei tiedä mitä siellä tulee vastaan… Olen sitä mieltä, että taippari on vielä jännittävämpi kuin koestartti, sillä kun on kokematon koira, eikä tiedä miten suhtautuu koetilanteeseen… Pitäkäähän peukkuja!

Huomenna Teddyllä on Jaana-Kaisan käsittely ja katsotaan miten sen selkä on pysynyt kunnossa nyt reilun parin viikon aikana, että löytyykö taas fasettilukkoja. Sen perusteella katsotaan, että pidennetäänkö hoitoväliä. Jaana-Kaisa on maaantaina tulossa tänne. Lisäksi hänet on buukattu 31.7. Olin sinne varannut 3 paikkaa. Silloin myös Noah ja Troy saa käsittelyn. Jos hän on sitä mieltä, että Teddyn hoitoväliä voidaan pidentää, niin silloin Poppy saa tulla käsittelyyn Teddyn sijaan ja Teddy sitten käsitellään vasta elokuun puolella. Katsotaan mitä on mieltä… Keskiviikkona on myös jännä päivä, koska ensimmäinen koira Länkkäreistä tutkitaan eli tehdään terveystarkastukset. Myös Merin silmät tutkitaan silloin. Elokuun alussa sitten on tarkoitus tutkia muitakin… Kyllä on jännää…

Pietarsaaressa on ensi viikolla myös Jaakon Päivät, että paljon aktiviteettiä tiedossa, kun ainakin haluaa mennä live musiikkia kuuntelemaan. Keskiviikkona on myös perinteinen match show ja hieman harkinnassa, että josko sinne ennättäisin terveystutkimusten jälkeen. Enskaa ja Apsia käyttäisi siellä vähän treenaamassa kehäkäyttäytymistä. Pitää myös tarkastaa haluaako kummityttöni osallistua suosikkikoiransa Noahin kanssa lapsi ja koira kisaan.. ;)

Että sellaista tällä kertaa…. Sateista kesän jatkoa kaikille, täällä sitä on tullut kuin Esterin ahterista… Pitää toivoa, että tälle päivälle piisaisi jo, sillä pari koneellista pyykkiä pitäisi saada kuivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti