Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Näyttelyssä käynti ja muuta jorinaa...

Taas on kulunut aikaa siitä kun viimeksi päivitetty. Tuntuu, että nämä viikot menee kuin siivillä. Tällä viikolla oli muuta aktiviteettiä arki-iltoina, etten ole edes tuloksia ennättänyt naputella. Poppylla agilitytreenit maantai-illalla, tiistaina ei tainnut olla mitään aktviteettiä mutten jaksanut avata konetta kotona, keskiviikkona suunniteltiin sitten meidän noutajajaoston kevään nome-kurssia muutaman kaverin voimin, torstaina käytiin taas avannossa (kyllä... voi kai sanoa että harrastan avantouintia, kun ollaan jo neljä kertaa käyty eikä loppua näy paitsi tietysti huhtikuussa kun se päättyy ja ensi vuodelle suunnitellaan kausikorttia), perjantai-ilta istuttiin skypen ääressä ja kokoustettiin jalostustoimikunnan kesken. Lauantaina oli Noahin hyppytekniikka ja pentujen tokotreenit ja lenkki siinä välissä. Sitten oli työporukan kanssa sauna-ilta, tosin kovin pienimuotoinen, mutta sitäkin kivemmassa seurassa pelattiin korttia ja syötiin ihanaa salaattia. Tosin olin autolla liikenteessä ja kotona jo klo 22.30, sillä tämä päivä meni Vöyrillä agilityn vastaavakoetoimitsija kurssilla. Ennestäänhän minulla on oikeus toimia vastaavana koetoimitsijana noutajien taippareissa ja nome-kokeissa. En ole vielä valmis agilityn ylitonttu, vaan pitää vielä suorittaa viisi tehtävää kisoissa eli toimia kokeessa tuomarinsihteerinä, pöytäkirjanpitäjänä, pöytäkirjan pitäjän sihteerinä ja ratamestarina ja sitten vielä yksi vapaavalintainen pesti noiden neljän lisäksi. Tuomarisihteerinä ja kansliassa noista tehävistä olen jo ollut, mutta pitääpi nuo suorittaa vielä uudelleen ennenkuin pätevyys on taskussa.

Jep eli viime sunnuntaina 12.2.2012 olin Lohjalla näyttelyssä. Mukana oli Noah, Enya ja Apassi. Todella tylsää, koska urosten ja narttujen käyttöluokka oli siirretty suomalaiselle allround tuomari Hans Lehtiselle, mikä mielestäni oli ihan järjetöntä, että sellainen luokka kun käyttöluokka siirretään pois "päätuomarilta" . Muut luokat sitten tuomaroi James Irvine UK:sta. Ja tuomarin vaihto aiheutti sen, että mun olisi pitänyt olla samanaikaisesti kahdessa eri kehässä. Totesin, että varmaan oli järkevämpää mennä itse pentujen kanssa kehään kun oli niiden eka näyttely ja sitten Noahin annoin Päiville vietäväksi, koska ei mitään mahdollisuutta mihinkään sertiin. Kuten ennalta arvasin, niin Noah ei ollut mitenkään Hans Lehtisen tyyppinen koira ja tulos sen mukainen eli aivan liian kevyt tuomarin makuun. No ei sinänsä huono tulos, vaan sai EH:n eli sehän on erittäin hyvä kuitenkin. Noah liikkui vähän hassusti kehässä, sillä etsi kovasti minua ja juoksi kovin pää pystyssä hirveää kyytiä siellä, ettei Päivi meinannut pysyä perässä. ;D Sen etuliikkeet näytti vähän hassuilta sivusta seurattuna kun kauhoi menemään. Päiville kuitenkin kiitos esittämisestä, hyvin tehty! Apassi käyttäytyi ihan mallikkaasti kehässä. Herkästi tosin vaihtoi laukalle kun ravautin sitä, tosin en ole sitä juoksuttanutkaan ravissa ja ehkä oma vauhti vielä sen kanssa hakusessa. Enya käyttäytyi ihan hyvin myöskin, mutta se ei pidä kun vieraat sitä kopeloi, menee kyllä moikkaamaan ihmisiä, mutta saattaa katsoa, että mitä h*lkkaria tulet iholle, kun joku tulee sitä tunnustelemaan. Ei se pelkää, mutta selvästi ei pidä siitä kun ei saa olla itse siinä nenänsä kanssa. Niin ja pennuilla meni mukavasti Apassi oli ROP-pentu ja Enya oli toinen luokassaan ja sai KP:n. Tässä niiden arvostelut:

Noah: "Hieman kevyt kokonaisuus. Sukupuolileima saisi olla selvempi. Kaunis pään profiili. Tyylikäs kaula. Toivoisin enemmän runkoa. Hyvä ylälinja ja taka-osa. Liian korka häntä. Pitäisi liikkua paremmin edestä. Litteät käpälät. Ei täydessä karvassa."

Apassi: "8 months old dog. Nicely balanced puppy. Pleasing bone. Good feet. Clean in nec. Lovely balanced head and dark eye. Moved well."

Enya: "8 months old bitch. Nice size. Pleasing bone. Like the top of her. Blanced head and fine skull. Dark eye. Moved soundly, but the tail carriage is a little high. In thick coat."

Että sellaiset arvostelut.. Hmm itse mä olen erimieltä, että Noah olisi kevyt ja narttumainen. Vaikka Rosa oli kookas narttu, niin kyllä se oli ihan selvä, että kumpi oli uros ja kumpi narttu. Tällä hetkellä talossa olevat nartut on pieniä ja niiden rinnalla Noah on kyllä varsin maskuliininen. Eipä tarvitse turhaan tuhlata rahojaan ja viedä Noahia hänelle näytille enää. ;)

Tässä eilinen kuva lenkiltä. Sini on korkealla kasalla ja Noah vähän alempana. Ne oli melkoisia lumikoiria ja Sinin turkkiin kerääntyi melkoisia pallukoita. Täytyy sanoa, ettei tuolla mun N9 puhelimella kyllä tule mitään hyviä kuvia. Mä olen siis räpsinyt sillä kuvia vähän mistä sattuu. Siis kuvia olen vain räpsinyt kun on tilanne päällä. En mä tosin olisi tuota puhelinta edes ostanut, mutta kun meille töissä tarjoutui sellainen tilaisuus, etten voinut oikein olla ostamatta. Mikulla on N8 ja sen kamera on huomattavasti parempi. Tai ainakin ulkoa tulee aika huonoja.


Sitten mä yksi päivä kokeilin sillä ottaa kasviksista vähän kuvia eli olin käynyt hakemassa koirien kasvissoseeseen kasviksia. Tuosta satsista tuli siis se sangollinen ja se kestää n 8 pvää tälle kuuden koiran laumalle. Niin tässä värit taas on aika ok.


Sitten nyt tulee kuva, joka ei ole herkkiksille. ;) Mikun kaveri kävi viime viikon lopulla ja hän sanoi, että oli ostanut kokonaisen sian. Hän kysyi, että tarvitsenko mitään tai syökö koirat siitä mitään. Minäpä sitten innostuneena, että tuo kaikki mitä et itse syö, paitsi en halua nahkaa tai ihraa. Keskiviikkona hän soitti, että hän tuo nyt niitä roippeita. Eli nyt tuolla on possun jalat, selkärankaa, kieli ja jotain muuta. Niin ja samalla tuli mejää varten yksi peuran sorkka. Kuvassa vasemmalla on siis ne selkärankapalat ja sitten pussissa on ne sorkat ja jotain muuta...


Nyt täytyy käyttää koirat ulkona ja treffata nukkumatti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti