Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 11. helmikuuta 2012

Elämä jatkuu...

Tässä talossa elämä jatkuu Rosan lähdön aiheuttamasta ikävästä huolimatta. Tulee hetkiä jolloin ikävä ja suru valtaavat, mutta sellaistahan se on ja ei ehkä ole ihan täysillä aina ollut "mukana". Mm treenikavereiden kanssa hallissa ollaan asiasta keskusteltu ja kyyneliä on vuodatettu. Ihmisillä kun muistuu aina mieleen omasta koirarakkaasta luopuminen kun joku toinen ottaa asian esille. Tämä koiralauma täällä kotona pitää huolen siitä, että elämä jatkuu. Ei auta niille sanoa, ettei jaksa tai huvita. Voi kun olisimme vielä saaneet kokea tämän Rosan kanssa. Talviset jäälenkit...

Rosa jäällä
Viime lauantaina kävin Noahin kanssa kisoissa. Olin ensin vähän sillä fiiliksellä ettei huvita lähteä. Lisäksi oli 30 astetta pakkasta kun lähdettiin ja kisat oli maneesissa. Sitten kuitenkin ajattelin, että kun kuitenkin ilmoittauduttu niin lähdetään sitten, että saan muuta ajateltavaa. Mä en edes jännittänyt yhtään vaan fiilis oli silloin, että ihan sama. Kuitenkin ennen starttia sitä sitten kuitenkin tuli tsemppi päälle. Kun oli niin kylmä, niin oli erittäin tärkeää huolehtia koiran lihaksistosta. Mä laitoin jo lähtiessä Noahille BOT verkkoloimen ja sitte Pomppa-loimi puettiin verkkoloimen päälle. Mun autokin oli kovin kylmä. Ennen starttia ja startin jälkeen sitä piti liikuttaa ja loimet riisuttiin vain ratojen ajaksi. Maneesi oli kylmä, mutta ei onneksi kovin paha, mutta mitään revähdyksiä tms ei tullut. Kisat meni ihan ok. Me aloitettiin B-radalta, joka oli hyppyrata. Noahilla tuli kämmi kepeillä. Se menee kepit hyvin, mutta keskittyminen herpaantui ja tuli tahtirikko eli pieni työtapaturma siis (todennäköisestihän ohjaaja oli myös syyllinen tähän. ;)). Otettiin kepit alusta ja sitten siitä tuli pikkasen yliaikaa. Toka eli agirata mentiin ilman ratavirheitä, mutta Noahilla tuli pikkasen yliaikaa. Se mistä se johtui on, että vaatii vielä tiukempaa ohjausta ja pienempiä kaarroksia, lisäksi hyppää aika korkealta yli (ei tiputa, mutta vaatii enemmän korkeuden arviointitreeniä) ja lisäksi jäi ihailemaan maisemia A-esteelle. A-este on ollut Noahille vaikea ja hieman paineistuu sillä, joka tulee esiin hidasteluna. Nyt ohjaaja saa vain parantaa näitä juttuja niin hyvä hyvä Noah. Hmm tosin flattiuros ei ehkä ole ihan optimaali agia ajatellen. Tuomari oli Johanna Wutrich tai jotain sinnepäin. Tässä tulokset:

A-kisa  1,90 vp, aika 44,90 s (ia 43 s), sijoitus 2./11.
B-kisa 6,19 vp, aika 38,19 s (ia 43 s), sijoitus 3./11.

Ankin ottama kuva meidän omista kisoista Noahin kanssa palkintojen jaossa. :)
 Sitten vähän ruokintajuttua. Meillä koirat syövät nyt pääasiassa raakaa ja päätin, että otan taas itseäni niskasta kiinni ja syötän nuo nappulat pois ja sitten raaka ruokaa. Tähän hain inspiraatiota barf-luennolta ja sitten oli järkyttävä lukea siitä sheltistä, joka kuoli koiran ruuan takia. Eihän sitä koskaan tiedä mitä ne säkit sisältävät. Ikävä kyllä. Poppy on nyt pentujen jälkeen ollut kokonaan raakaruualla. Se on nyt turhan tuhdissa kunnossa, mutta myöskin "valeraskaus" aika saattaa vaikuttaa tähän. Sini jatkaa entisellä linjallaan eli saa aamulla nappulaa ja illalla pääasiassa Murren kana-kasvis mix pötköä ja siihen satunnaisesti jotain muuta. Pojat ja pennut on syöneet aamulla nappulaa ja illalla raakaa. Se ero mitä huomaa pentujen osalta on se, että kun ne olivat pelkällä nappulalla niin jätöstä tuli huomattavasti enemmän. Niillä oli aamulla kova hätä, vaikka eivät olleet mitenkään löysällä tai että muuten ruoka niille ei olisi sopinut. Nyt ei ole mitään kiirettä ja jätökset on pienempiä ja hajuttomampia. Tällä siis jatketaan. :) Lihojen osalta hieman aina vaihtelen tällä hetkellä meillä on possun kylkirimpsua, kalkkunan siipiä, broilerin selkiä ja kauloja. Nämä ovat siis lihaisia luita. Lihojen osalta pakastimesta tällä hetkellä löytyy broilerin kivipiiraa, naudan mahaa, lammasta, lohta ja underdog meat mixiä joka sisältää vähän useampaa lajiketta. Seuraavaa erää ajatellen ainakin täytyy ostaa sisäelinseosta tai maksaa ja nautaa ja mahdollisesti jotain ex tempore ehkä heppaa. Eilen huomasin, että mä olin kaikki kasvispötköt käyttänyt, enkä töiden takia ennättänyt käymään Muschilla, joten ei kun Lidliin hakemaan raaka-aineita kasvissoseeseen. Mukaan lähti 3 jäävuorisalaattia, 2 parsakaalia, 1 kukkakaali, varsiselleriä, 4 paprikaa, 3 isoa kurkkua, 4 kesäkurpitsaa, porkkanoita ja omenaa. Nämä sitten monitoimikoneeseen ja nyt meillä on ensi viikolle kasvista. Eilen mulla oli mukana myös laaduntarkkailija kun pussitin sosetta. Tässä kuva.


Kuvassa on siis Mikun joikuara Renttu. Kuva on vähän huono, kun se on otettu kännykällä. Renttua kiinnostaa aina kun puuhastellaan ja se aina tulee mielellään seuraamaan kun koirat syövät. Nyt se istua nökötti ämpärin reunalla ja aina välillä kauhoessani sosetta maisteli vähän. Hyvää oli sen mielestä. ;)

No niin nyt täytyy hilppaista. Taas on edessä päivä täynnä aktiviteettiä. Kohta täytyy olla hallilla, kun treenaamme hyppytekniikkaa. Sen jälkeen koirien kanssa metsään. Iltapäivällä on Enyan ja Apassin tokotreenit. Ohjelmassa on myös Noahin, Enyan ja Apassin pesu. Noita pentuja ei olekaan vielä pesty kertaakaan kokonaan. ;) Meillä on näyttely huomenna. Yöllä lähden ajelemaan Lohjalle päin. Mun piti mennä Päivin luokse, mutta siellä on Meri ollut kennelyskässä. Meri ei voi myöskään osallistua huomiseen näyttelyyn yskän vuoksi. Yskä on jo selätetty, mutta varoaikaa vielä on jäljellä, enkä uskalla viedä koiriani sinne varta vasten saamaan tartuntaa mikäli riski vielä on. No voihan ne saada sen muualtakin... Ikävä kyllä. Sapettaa kyllä sellaiset vatipäät jotka tulee treenehin yskäisten koirien kanssa tartuttamaan muita. Että sellaista...

2 kommenttia:

  1. Joo tuttu tunne meillä kuoli kanssa koira vähän aikaa sitten jäi auton alle ja suru kesti aika pitkään mut elämä jatkuu ja kyllä se stten pikku hiljaa helpottaa ja muistot elää aina sydämmessä.

    VastaaPoista
  2. Oj, jag har också hunnit fundera över maten. Om man borde gå över till något "bättre". Vår golden fick ju också cancer och han levde mest på torrfoder hela sitt liv. Som sagt, man kan inte veta vad som finns i påsarna :( En massa tillsatser och annat säkert.. usch, det är skrämmande när man börjar tänka på saken! Men sen äter man ju inte så mycket bättre själv alla gånger. Inte bra det heller...!

    Jag ska se hurudan info jag kan hitta om barf på nätet!

    VastaaPoista