Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Näyttelyä ja poikien trimmailua...

Näin kevään korvilla sitä on jotenkin aina joutuu aktivoitumaan näyttelyiden osalta. Helatorstai 9.5.2013 vietettiin Raahessa koiranäyttelyssä. Raahessa tuomaroi Leni Finne, joka minulle oli täysin uusi tuomarituttavuus. Apassi oli ensin kehässä ja hän hyvin tuimasti totesi, että koirien syöttäminen on kielletty. Ei auttanut muu kuin yrittää saada koira seisomaan edustavasti ilman namia. Narttujen osalta oli onneksi piece-of-cake. Miellyttävän oloinen tuomari joka tapauksessa. Kun kuuli, että Poppy on 9 v. niin tokaisi kehäsihteereilleenkin, että ei ikinä uskoisi koiran olevan sen ikäinen. :)

Tässä koirien arvostelut ja tulokset

Poppy (B. Quite A Lady) VET ERI-1, SA, PN-1, ROP, ROP-vet, BIS1-vet ja RYP-2: "Erinomaiset mittasuhteet. Sopiva luusto. Lähes oikealinjainen pää. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta. Hieman lyhyt olkavarsi. Oikeanmallinen rintakehä. Hyvät takakulmaukset. Erinomainen askelpituus. Aavistuksen löysät kyynärpäät."

Meri (E. Stormtossed Sea) KÄY ERI-1, SA, PN-3, vara-sert: Oikeat mittasuhteet, sopiva luusto. Erinomainen lihaskunto. Oikealinjainen pää, keskiruskeat silmät. Hyvä kaula. Selkä voisi olla kiinteämpi. Riittävä eturinta. Hieman etuasentoiset eturaajat. Oikeamallinen rintakehä. Hyvät takakulmaukset. Kovin ahdas takaa. Oikea askelpituus.

Apassi (E. Captain Apache) NUO ERI-1: "Riittävät mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen pää, silmät voisivat olla tummemmat. Hyvät korvat, kaula ja ylälinja. Niukahko eturinta, oikeanmallinen rintakehä. HIeman pitkä lanneosa. Riittävät kulmaukset. Hieman pitkät käpälät. Oikea askelpituus. Kovin löysä edestä."

Kiitos Päiville, että toit Merin paikalle ja pidit seuraa koko pitkän tylsän näyttelypäivän ajan, mutta onneksi kerrankin odottaminen kannatti. 

Poppy ja päivän saalis. Ruokasäkkejä jota se ei itse edes syö, mutta Sateeseen uppoaa tuo sortti. ;) 


Perjantaina tuli Länkkärit-pentueen Rambo (E. Rio Grande) tänne trimmattavaksi ja sitten teimme myös pikku treenin. Otin pari kuvaa Rambosta, mutta mitään kovin hyvää en saanut vangittua siitä. Muuten se tarvitsee reilusti malttia. Eli se on ikävä kyllä sellainen koira, jota tapaan nimittää paljon melua tyhjästä. Höyryää ja häslää ja sitten kun piti jotain ihan oikeasti tapahtua, niin sitten onkin aivot narikassa. Minulla oli kani mukana ja se oli jees Rambon mielestä, joskaan sitä ei missään tapauksessa voinut päästää sooloilemaan sen kanssa. ;) Nyt kierroksia alas ja malttia ja kuuliaisuutta lisää, niin sitten voi varsinainen lajiharjoittelu edetä. Onneksi on aikaa ja asioille aina voi tehdä jotain. 

Elvenpath's Rio Grande alias Rambo
Eilen puolestaan käväisi treeneissä ja trimmissä Nina ja Neo (E. Fistfull Of Dynamite). Nina on tehnyt paljon työtä Neon kanssa ja se näkyi. Viimeksi kun treenasimme, niin Neolla ei ollut oikein vielä hakutyöhön sellaista määrätietoisuutta, mutta eilen, WAU sanon minä!!! Nopea ja tehokas hakutyöskentelijä. Myöskin odotti rauhassa ja hiljaa.Toi damit hyvin Ninan läheisyyteen. Saavat petrata vielä luovutuksia, mutta hienoa työtä on Nina tehnyt sen kanssa. Vedimme sille vielä lyhyen kanijäljen, joka meni todella hienosti. Neo alla olevassa kuvassa ihan luomuna, kun Nina kaivoi autosta jotain. Neo oli hyvässä lihaksikkaassa kunnossa, mutta saa olla aavistuksen hoikempi. 

Elvenpath's Fistfull Of Dynamite alias Neo 
Neon treenien päätteeksi Enya ja Apassi tekivät myös oikein hienot kanijäljet. Pitkät jäljet meni oikein sujuvasti. :) 

Sateen laihdutuskuuria hidasti tassuvamma. Keskiviikkona jouduin käyttämään Sateen Tainan luona, sillä se alkoi ontumaan. Tarvitsi tassuunsa antibiottikuurin ja nyt näyttää olevan kunnossa onneksi. Taas saa liikuttaa! Sade kävi samalla vaa'alla ja paino oli nyt 33 kg. Olen saanut painon laskemaan noin kaksi kiloa parin viikon aikana. :) Mutta vielä on noin 4 - 5 kg liikaa. Toisaalta taas ei pelkkä painon pudotus riitä, vaan on myös saatava lihaksia. :)

Että sellaista tällä kertaa...  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti