Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Syntymäpäiviä ja muuta aktiviteettia


Poppylla oli 8.3. syntymäpäivä. Poppy täytti 9 v. Ajatella miten nopeasti aika kuluu ja toivottavasti saadaan vielä viettää useamman syntymäpäivän Poppyn kanssa.

pikku Poppy kuva Anu Vorobjev

 Osallistuin 9. – 10.3.2013 Lakeuden Noutajien järjestämään NOME/WT viikonloppuun Noahin kanssa. Lauantai-aamulla kotosalla oli vain reilut 10 astetta pakkasta. Matkalla pakkanen senkun kiristyi ja kun olimme Seinäjoella, niin pakkasta oli 25 astetta. En ollut aikonut koulutusviikonloppuun osallistua kun piti olla pentuja tulossa, mutta kun se meni puihin, niin oli aika täyttää kalenteri muilla aktiviteeteillä. Noahin kanssa osallistuin avo-luokan treeneihin ja sitten iltapäivällä olin katsomassa voi-luokan treenejä molempina päivinä. Meitä oli lauantaina ryhmässä viisi koirakkoa ja sunnuntaina seitsemän. Avo- ja voi-luokan koirilla kouluttajana oli Silvennoisen Piki. Itse en ollut aiemmin osallistunut hänen koulutuksiin, vaikkakin hän on useamman kerran ollut esim flattileireillä kouluttelemassa. Hän on paljon nähnyt ja kouluttanut flatteja, vaikka hänellä itsellään onkin labradoreja. Aloitimme päivän sillä, että veimme dameja pellolle, ennen kuin otimme koiria edes mukaan. Tämän jälkeen haettiin koirat ja pistettiin koirat töihin. Noah ei todellakaan ollut parhaimmillaan lauantaina. Dameille piti mennä umpihangessa, mutta fiksu koira yritti mennä sieltä mistä oli helpointa eli hakeutui uralle, mutta se ei ollut tehtävän pointti. Palautukset oli hitaampia kuin normaalisti, kun koira yritti tasapainotella hangenpäällä humpsahtamatta hangesta läpi. No lauantaista suoriuduttiin jotenkuten siis…

Yövyttiin Seinäjoella Neean poikaystävän Jessen kämpällä. Koiralauman nuorimmaiset yöpyivät ensimmäistä kertaa kerrostalossa. Arvoitus oli, että kuinka suhtautuvat ääniin joita siellä kuuluu. Eipä nuo korvaansa lotkauttanut, eikä ääntään korottaneet siellä. Hieman niitä jännitti kulkea liukkaalla rappukäytävällä ensimmäisen kerran, mutta kyllä se sitten siitä.

Sunnuntaina taas treenit jatkuivat toisessa paikassa. Nyt Noah oli huomattavasti keskittyneempi ja suoritti tehtävät varsin mallikkaasti. Ohjaukset teki hyvin, vaikka joutui ohittamaan markkeerauspaikat, minne ammuttiin trainerilla dameja noudettavaksi vuorotelle. Häiriöt on Noahille vaikeita. Noahilla ja Jannen Sumu-flatilla ei tasan tarkkaan mennyt yksikään markkeeraus ohi. Viikonlopun aikana flatit sai kiitosta. Flatit markkeerasi paremmin kuin muut, flatit pysyivät paikalla, eli meillä oli epätyypillisiä flatteja, jotka käyttäytyivät rauhallisesti eivätkä hössöttäneet. Niinhän se pitää olla, että koiran paikallaoloon ei tarvitse treenissä kiinnittää huomiota. Hyviä flatteja ei ole nyt kokeissa näkynyt, joten nyt on kuulemma meistä kiinni. ;) Rivien välistä pystyi siis lukemaan, että varsin mukavasti meillä treeniviikonloppuna meni, vaikka huutiakin saatiin.

Aivan loistava ja mukava viikonloppu hyvässä seurassa. Suuri kiitos kuuluu Lakeuden Noutajakoirayhdistykselle!!! Nyt sai siis intoa myös tuleviin treeneihin. Sinänsä ei mitään uutta auringon alla, mutta treeni inspiraatiota tuli roppakaupalla. Sitten pitää muistaa lisätä treeneihin haastetta, koska sitä helposti sortuu treenaamaan omalla mukavuusalueella. Ongelma vain on, että pitäisi olla treenikavereita, jotka samalla tasolla ja jotka sitten omalta osalta potkii persuksille.

Elvenpath’s Shenandoah eli Iida käväisi pyörähtämässä näyttelyssä Eurassa. Siellä tuomaroi Tanya Ahlman-Stocmari ja Iidan tulos oli EH. Iidan arvostelu: ”Kaunisilmeinen pää. Hyvä kaula ja etuosa. Riittävä rintakehän pituus. Ylälinja saisi olla tasapainoisempi liikkeessä ja hieman turhan jyrkkä lantio. Kokoonsa sopiva raajaluusto. Pyöristää ylälinjaansa liikkeessä. Takaraajojen liike saisi olla enemmän eteenvievä. Rodunomainen käytös.” Vaatii vielä aikaa.

11.3.2013 oli Storm-pentueen syntymäpäivä ja ne on nyt 4 v. Onnittelu rapsutukset kaikille!



Tiistaina 13.3.2013 oli 15 v kun minun toinen flatti Daisy (FIN MVA & JVA Fourrunner’s Doris Day) syntyi. Tämä koira pisti oman riman kovin korkealle ja sen veroista koiraa ei talossa ollut vasta kuin nyt. Joskin nykyinen on erilainen, mutta kuuluu ehdottomasti samalle ”jalustalle” sydämessäni kuin mitä Daisy. Daisy opetti minulle, että millaiset ominaisuudet haluan flattiin. Ensimmäinen koirani Wondy taas opetti mitä en halua. Mielestäni tärkeimmät ominaisuudet flatissa on ehdottomasti rodunomaiset työskentelyominaisuudet. Ensimmäisessä koirassani sitä ei ollut ja se opetti minulle, että millaista koiraa en enää ikinä halua omistaa. Rakas koira se oli, enkä parempaa koiraa siinä vaiheessa ansainnutkaan. Eipä sillä koiralla olisi harrastuskoirana ollut kovin paljon paukkuja, mikä on kovin tylsää. Tämän hetken vallitsevan tilanteen osalta hirvittää, että mihin ollaan menossa. Tosin eipä onneksi varmaan tarvitse hetkeen hankkia lisää koiria. ;) Sitten kun sen aika tulee, niin kyllä ehdottomasti koiran metsästyskoe ja muut käyttötulokset vaikuttavat hankintaan. Eihän ne tulokset kaikkea kerro koirasta, mutta silloin pitää tuntea ja olla nähnyt koiran.

Muutenhan sitä ollaan ulkoiltu ja ollaan myös treenattukin. Webgalleriaan lisätty muutama valokuva eiliseltä kun olimme Martinan & Colinin kanssa treenaamassa. Mukavaa oli.

Linkissä on talon nuorimmaisista pari noutovideota. 



Mukavaa kevättalvea kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti