Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 8. syyskuuta 2012

Flattimestaruus 2012

Viime viikonloppuna 1.- 2.9.2012 järjestettiin vuoden 2012 Flattimestaruus Dragsfjärdin upeissa maisemissa Kemiönsaarella. Olin meidän pojat Teddyn ja Noahin ilmoittanut AVO-luokkaan. Perjantaina oli ihan normi työpäivä ja päivän päätteeksi oli aika suunnata auton nokka etelään ja aloittaa ajourakka. Otin Mikun hoitourakkaa helpottaakseni mukaan myös Enyan ja Apassin. Majoitus oli varattu jo hyvissä ajoin ja kämppikseni viikonlopun ajan oli Ulla, jolla oli mukanaan flattipojat Topi (E. Stop The Rain) ja Figo. Olin perillä vasta 23:30 aikoihin ja Ulla oli jo siinä vaiheessa hipsinyt nukkumaan. Tosin a.) hän ei ollut vielä saapuessani nukahtanut, b.) kuulumisten vaihdon myötä meidän yöunet jäivät kyllä kovin lyhkäisiksi. Aamulla ylös kukonlaulun aikaan ja suunta kohti koepaikkaa.

Mestaruus alkoi näyttelyosuudella. Koirat oli jaettu kahteen eri kehään eli AVO- ja VOI-luokan eli mestaruuden koirat kisasivat yhdessä yhdessä kehässä ja kisällit ja junnut erikseen. Mestaruuden koirat arvosteli ihan virallinenkin näyttelytuomari Tiina Illukka. Minulla luokassa kaksi koiraa, joten Viirun Jari tuli avukseni ja esitti Teddyn kun kaikki koirat oli kehässä. Yksilöarvostelussa esitin sen itse. Kiitos Jari avusta! Hirveästi siellä oli koiria ja kehä oli aika lailla mallia postimerkki. ;) Pojat eivät sijoittuneet, mutta saivat ihan niitä kuvaavat arvostelut:

Teddy: "Erinomainen rotutyyppi ja koko. Hyvä urosmainen pää. Kaunis kaula ja hyvä säkä. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Vahva luusto, hyvät käpälät. Hyvät sivuliikkeet, leveät etuliikkeet. Selkälinja voisi olla ryhdikkäämpi liikkeessä."

Teddy (E. Riddle Of Rain) kuva Markku Kastepohja


Teddy kuva Markku Kastepohja

 Noah: "Erittäin hyvän tyyppinen, hieman kevyt kuono-osa. Hyvä kaula, säkä ja selkälinja. Hyvin kulmautuut etu- ja takaosa. Riittävä luusto, käpälät saisi olla tiiviimmät. Pitkä lanne. Saisi olla ryhdikkäämpi liikkeessä ja kantaa häntänsä kauniimmin. Esiintyy hyvin."

Noah (E. Storm Warning) kuva Markku Kastepohja

Noah kuva Markku Kastepohja

Huh hah hei nyt ei taas tarvitse vaivautua näyttelyyn. ;) Kerrottakoon, että perjantaina ennen lähtöä minulle oli tullut Showlinkiltä kirje, joka oli osoitettu minulle ja siellä oli cacib vahvistus. Jippii niitä saa jo postimyynnistä, koska koirani ei ollut saanut cabibia. Lähempi tarkastelu tosin osoitti sen kuuluvan jollekin chow chowille. Se siitä cacibista. ;)

Näyttelyosuuden jälkeen maastoon. AVO-luokka oli jaettu kahdelle eri tuomarille ja toisella tuomarilla oli jaettu AVO- ja VOI-luokka. Siispä suunta ensin Teddyn tuomarin A-P Fontellin arvosteltavaksi. Noahin arvosteli Sivénin Harri. Molemmat kokeet oli laadittu saman kaltaisiksi, mutta maasto ja olosuhteet tekivät niistä erilaiset. Koe tehtiin parityönä. Minun molemmilla pojilla koe alkoi haulla eli otettiin yksi riista hausta pois. Teddy aloitti olemalla hyvin keskittymätön ja palaamalla. Noah teki sen hyvin lähti ja tuli linnun kanssa. Pari oli siinä vaiheessa ohjauksessa. Tämän jälkeen paikan vaihdot. Kämmäsin ohjaukset molempien poikien kanssa. Teddy halusi mennä kaislikkoon eikä edennyt hyvin. Noahin ohjaus raskas, mutta sain sen periaatteessa oikean matkan päähän, mutta en saanut viikattua sitä vasemmalle, vaan seisoi nenä pystyssä kohti hakuruutua. Huoh... A-P kommentoi, että olin hieman vaisu Teddyn kanssa, että olisin voinut käskeä sitä vahvemmin. Toisaalta oli vähän pelko persiissä, jos taas käsken sitä kovasti, niin menee jäpittämään jonnekin vastarannalle, eikä tule pois. Pehmeä jääräpää haastava yhdistelmä. ;) Tämän jälkeen markkeeraukset eli yksi heitto -> koira lähetetään hakemaan tätä, niin matkalla tulee paukku ja heitto. Meillä molemmat pojat haki viimeksi heitetyt. Ensiksi heitetty oli sorsa. Noahin sorsa lensi kaislikon keskelle ja Teddyn avoveteen -> kova tuuli ja aallokko tekivät sen, että ohjaaja ei nähnyt tätä sorsaa lainkaan. Teddy fiksasi tuon kuitenkin hyvin eli se osaa hyvin käyttää tuulta hyödyksi ja tosin ohjaajalla ei harmainta aavistusta mihin tumma lintu vedessä oli ajautunut, niin piti vain luottaa koiraansa. :) Noah taas muisti, että jotain oli lentänyt, mutta paikka oli hakusessa. Otin sen pois, koska muistikuva oli hatara. Olisi ehkä haulla saanut sen ylös, mutta sehän ei ollut tehtävä... Näin Noahin koe keskeytyi ja nolla oli fakta. Teddy taas jatkoi hakuun ja teki vuorotellen hakua parinsa kanssa. Helposti tyhjensi ruudun. :) Koska ohjaus meni pieleen tulos oli AVO-3. Tässä poikien arvostelut:

Noah:
Haku: -
Ohjattavuus: Koira etenee osan matkaa, mutta ei saada etenemään ohjauksella ja tehtävä jää suorittamatta.
Paikallistamiskyky: Seuraa molemmat laukaukset ja heitot hyvin. Avoveteen heitetyn noutaa suoraviivaisesti, toisesta ei enää muistikuvaa ja riista jää saamatta.
Riistankäsittely: Hyvää nähdyillä riistoilla.
Muut ominaisuudet: Työskentelee mielellään vedessä.
Yleisvaikutelma: Koira jolla epäonnistumiset ohjaus- ja markkeeraustehtävissä, joka sulkee koiran pois palkinnoilta.

Teddy:
Haku: Työskentelee varmalla tavalla molemmissa hauissa.
Ohjattavuus: Ei riittävästi ohjattavissa tänään.
Paikallistamiskyky: Selvittää tehtävät itsenäisesti.
Riistan käsittely: Moitteeton.
Muut ominaisuudet: Rauhallinen, hyvä laukauksen kesto.
Yleisvaikutelma: Tyylikkäästi työskentelevä toiminnan haluinen koira. Selviää tänään haku- ja markkeeraustehtävistä moitteetta. Puutteet ohjattavuudessa pudottava koiran korkeimmalta palkinnolta.

Yleisvaikutelman ensimmäisestä lauseesta me iloitaan. :) Tulostaso kauttaaltaan kokeessa oli hyvin heikko, valitettavasti ja esim ALO-luokassa flattien paras tulos oli ALO3, jolla tultiin kisälliksi.

Mestaruuden yhteydessä vietettiin myös Flattikerhon 30 v. juhlia. Kävimme siellä vain syömässä, koska koepäivä oli ollut sen verran raskas ja päivä oli vietetty ulkoilmassa, niin bändit sun muut oli vähän EVVK. Eipä me oltu todellakaan mitään bilehileitä tuolla ja hilppaistiin nukkumaan kun oli saatu syötyä. Jotenkin tuntuu, että pelkkä illallinen olisi riittänyt kokeen yhteyteen. En tiedä mitä muut on mieltä...

Sunnuntaina oli sitten mestaruuden finaalin vuoro. Finaaliin oli karsiutunut neljä koiraa kaksi VOI-luokan koiraa ja kaksi AVO-luokan koiraa. Finaali oli upeaa katsottavaa ja koirat tekivät hienoa työtä. Yksi oli kyllä ylitse muiden, sitä oli kyllä ihailusta mykkänä kun sai seurata tulevan flattimestarin Taka-Tapiolan Fiun Tahvon ja ohjaajansa Harri Backmanin työskentelyä. Koira oli hyvin nuori, siis tuollaista koetta ajatellen, vain 3 v ja teki kuitenkin varmaa työtä luottaen ohjaajaansa täysin. Huh mikä parivaljakko, josta varmasti tullaan kuulemaan lisää!

Mestaruus oli kaikilta osin hyvin järjestetty ja upea tapahtuma, kiitos järjestäjille! Finaalin jälkeen auton nokka kotia kohti. Kävimme kuitenkin vielä finaalipäivän päätteeksi syömässä Ullan, Chrissen ja Katjan kanssa. Kolmikolle kiitos mukavasta seurasta viikonlopun aikana! Kotimatka ei sujunutkaan ihan niin hyvin, sillä ajoin liian lujaa Turun motarilla, niin lentävät pysäyttivät minut ja muistuttivat reilun 100 e pikavoitolla. GRR... Nyt on höllättävä kaasujalkaa!!!

Että sellainen viikonloppu. Nyt saa onneksi olla kotona tämän viikonlopun. Tosin kohta on luonnetestin aika. Elvenpath's koirista luonnetestiin osallistuu Noah, Colin, Troy ja Meri. Jännittävää. Siitä raporttia myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti