Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Hyi helevata sentään...

Minäpä viettelen viimeistä kesälomaviikkoa tämän viikon. Eilen sitten pakkasin koirat autoon ja ajelin metsään lenkille. Koko koiralauma siis matkassa 7 kpl. ;) Lenkki sujui kaikin puolin rauhallisesti ja mukavasti. Kunnes olimme noin vajaan kilometrin päässä autolta. Sini ja Noah ovat juoksentelijoita ja juoksevat aina muita edellä. Nämä kolme aikuista ja kaksi pentua sitten bongasivat jotain niiden mielestä mielenkiintoista tien laidalta. Minä olin muutaman metrin niiden takana. Kunnes kuuluu helkkarinmoista sihinää. Ne olivat bonganneet kyyn, kääk!!! Minä käännyin takaisin päin ja kutsuin niitä ja tulivathan ne. Ei muuta kun koirat naruun. Pennut oli todella kiinnostuneita ja olisivat halunneet vielä mennä katsomaan mikä se jännä sihisijä oli. Hyi helevata sentään!! Tosiaan minä tärisevin käsin pistin koirat naruun ja käveltiin paikan ohi ja tömistelin kovasti, mutta liero oli jo luikerrellut tiehensä. Sen jälkeen katsoin, että turpoaako kenelläkään paikat ja rupeaako kuola valumaan. Rosalla näet valui sellaista sitkeää kuolaa suusta kun oli käärmeen purema. Onneksi näyttää siltä, että selvisimme tästä pelkällä säikähdyksellä. Luulen, että käärmekin oli vähän hämillään kun viisi mustaa ympäröi sen eikä varmaan tiennyt mihin niistä pitää iskeä. Harkinta-aikaa on enemmän kun on vain yksi häiritsemässä sen rauhaa. Voi vain todeta, että nyt oli onni onnettomuudessa!

Muutoin loma sujunut rauhallisesti. Eilen oli Noahin tottistreenit kentällä. Olin erittäin tyytyväinen sen seuraamiseen eilen. Se on vähän häiriöherkkä, mutta nyt oli oikein hyvä. Jälkeen päin otin vielä pennuille vähän seuraamista ja käsittelyä kentällä. Hyvin meni.

Perjantaina meillä onkin varattuna suuri huolto- ja kunnossapitoaika koirille. Pennut saavat 16 viikon rokotuksensa. Teddylle tehdään silmätutkimus. Sini ja Poppy tulevat mukaan, koska Sinillä on isohko rasvapatti mahan alla, jonka haluan poistaa ja lisäksi ikenen liikakasvua, joka on poltettava pois. Poppylla on pari rasvapattia ja syylä, mitkä poistetaan. Tarkoitus on että Poppy steriloidaankin tässä jossain vaiheessa, mutta ensin nuo pari pattia pois. Mietin, että saan varmaan ottaa vielä Rosankin mukaan, jotta Taina saa katsoa sen kurkkuun. Mielestäni hieman on kakonut viime aikoina ja syö ruohoa, niin katsoa, että ei ole tulehdusta kurkussa ja ehkä kuunnella sydänkin, kun sillä tuo 10 v ikä lähestyy. Näin ollen Noah saa ainoastaan jäädä kotiin, koska sillä ei mitään ihmeellistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti